понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Чорне печиво, або Привіт, Геловін!


Містичне свято Геловін уже на низькому старті, і ось-ось увірветься в наші оселі. Зізнаюся, люблю цей день, насамперед за можливість проявити свій креатив та фантазію, створюючи страшно смачні смаколики. Тож я не пропускаю жодного Геловіну, і щороку щось вигадую страшненьке та смачненьке. І цього року вирішила потішити своїх читачів добіркою геловінських смаколиків.
Інгредієнти: 200 г масла, 200 г цукру-пудри, 1 велике яйце, 1 пачка ванільного цукру або 1 ч. л. ванільного екстракту, 250 г борошна, 90  темного какао, 1,5 ч. л. солі. Помадка: 100 г шоколаду, 20 г олії без запаху, оранжево-коричнева посипка.
Какао, просіяне борошно, сіль, порошок до печива висипати в миску, ретельно вимішати.

М'яке масло збити з цукром-пудрою і ванільним цукром до кремової маси.

Додати яйце - продовжити збивати до однорідності.

Висипати суміш сухих складників, збити.

Руками замісити тісто. Воно буде доволі м'яким і піддатливим.

Розділити тісто на дві частини.

З кожної частини сформувати пласт, товщиною 1-1,5 см, обгорнути харчовою плівкою і покласти до холодильника мінімум на 1 годину.

На посипану борошном стільницю спочатку викласти один шматок тіста, розкачати в пласт. Головне, не дуже тонко, бо буде важко перекладати вирізані тістечка на деко. 

З тіста вирізати тістечка. У мене вийшли кістки, кажани та мітли. Варто зауважити, що тістом потрібно дуже швидко працювати, поки воно холодне, по під час нагрівання втрачає свою еластичність. 


Акуратно перекласти печиво на деко вистелене пергаментом. Це потрібно робити обережно, щоб не пошкодити форму майбутніх тістечок. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин. Готове печиво перекласти на тарілку чи решітку і повністю охолодити. 


Шоколад поламати, перекласти в горнятко, розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. До розтопленого шоколаду влити олію, ретельно вимішати.  

Посипку висипати в окрему ємність, так зручніше буде посипати. Підготувати дошку, вистелену пергаментом, на яку викладатимете готові тістечка. Печиво обмакнути одним боком в шоколад, посипати посипкою і поставити на пергамент. 


Поставити декороване печиво в холодильник застигати. 




Ось таке класне і оригінальне печиво вийшло. Темний шоколадний колір та яскрава посипка створюють потрібний настрій та декор, враз звичайнісіньке печиво перетворилося на геловінське.




Смак печива мега-мега-мегашоколадний та насичений! Дуже важливо, щоб какао, яке ви використовуєте було темним і якісним, адже він нього залежатиме і смак тістечок.




До речі, в основу тіста цього печива ліг рецепт тістечок "Орео", коли складала цьогорічне геловінське меню, подумала, що саме цей рецепт ідеально пасуватиме до цього свята, особливо, якщо не просто вирізати кружальця, а різних монстриків та істот, котрі так пасують до Геловіну.  

Немає коментарів:

Дописати коментар