суботу, 26 жовтня 2019 р.

Зловісний салат, або Привіт, Геловін!


Цей салат придумала сама, під час пошуків класних геловінських рецептів, а відштовхнулася від звичних для цього свята кольорів - чорного та оранжевого. Якщо вам цікаво, що ж я намудрувала, то гайда до готування.
Інгредієнти: 1 пучок листя салату або руколи, 1 авокадо, 1 жовтий помідор середнього розміру, жменя гарбузового насіння, жменя чорних маслин, готова суміш прованських чи італійських трав, оливкова олія.  Для сирних кульок: 100 г домашнього сиру, 1 ст. л. сметани, сіль, копчена паприка, чорний кмин (можна замінити кунжутом чи іншим насінням).

Сир розімнути виделкою чи руками, додати сметану, сіль, паприку, ретельно вимішати.

 З сирної маси руками сформувати кульки, розміром з грецький горіх. 

Обкачати їх в кмині.

Салат помити, посушити, обірвати руками.

 Помідори порізати кільцями.
 Авокадо почистити від шкіри, порізати півкільцями, скропити лимонним соком. 

Маслини процідити від розсолу.

На велику тарілку викласти листя салату чи руколу. 

Зверху примостити помідори, авокадо, маслини, посипати насінням гарбуза.

 Викласти сирні кульки. 

Скропити готовий салат олією.



Маю одне застереження. Сирні кульки, обкачані в чорному кмині виглядають дуже ефектно. А от його смак - а любителя, через велику кількість кмину,  він яскраво виражений, доволі різкий. Тож, якщо ви не любителі кмину, то краще обкачайте сирні кульки в кунжуті чи льоні. Або ж можна зробити по іншому: в кожну кульку примостити половинку маслини, імітуючи око. Впевнена, в такій варіації салат виглядатиме ще більш містично і тематично. 
 


 Мені подобається, як в цьому салаті на контрасті грають кольори. Чорний, жовтий та зелений ствроють містичну, але водночас і смачну атмосферу.



 До речі, якщо не знайшли  в магазині чи на ринку жовті помідори, не сумуйте, їх можна замінити гарбузом. Для цього гарбуз мускатних сортів порізати невеличкими скибочками, додати готової суміші прованських чи італійських трав, посолити, скропити олією. Обсмажити на сковороді чи запекти в духовці до готовності. Звичайно, з гарбузом смак салату буде іншим, втім палітра кольорів буде такою ж.  

Немає коментарів:

Дописати коментар