четвер, 14 січня 2016 р.

Кокосовий сирник "Рафаелло"

І знову сирник. Цього разу кокосовий. Пекла його на Різдво. Рецепт знайшла в одному з польських блогів. Вважаю, що саме цей сирник добре пасує до зимової пори року, а ще краще смакує.
Інгредієнти. Для коржа: 200 г печива "До кави", 70 г масла, 50 г кокосової стружки.

Для сирної маси: 1 кг м'якого домашнього сиру, 3 жовтки, 3 яйця, 200 г білого шоколаду, 1/3 скл. цукру, 120 мл вершків чи сметани, 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Для кокосової шапочки: 3 білки, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 160 г цукру, 100 г кокосової стружки, дрібка солі.
Печиво з кокосовою стружкою змолоти в блендері.

Масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. З'єднати печиво з маслом, перемішати.

Дно роз'ємної форми, розміром 24-26 см, застелити пергаментом, змастити маслом та посипати борошном. Висипати крихту печива з кокосовою стружкою та маслом, втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.

Білий шоколад розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані, відставити остигати.

Сир, вершки, яйця, жовтки, цукор збити блендером. Додати розтоплений шоколад та крохмаль - ще раз збити. Важливо, щоб складники були кімнатної температури.

Сирну масу вилити на корж з печива.

Пекти 50 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Під низ я традиційно кладу миску з гарячою водою, щоб уникнути перепадів температур.
Тим часом збиваю білки з дрібкою солі, спочатку на малих обертах комбайна чи міксера, потім на вищих.

Коли піна вже буде доволі міцною додаємо цукор і продовжуємо збивати до стійких піків. Легенько вмішуємо кокосову стружку та крохмаль.

Викладаємо піну на підпечений сирник і печемо ще 30 хвилин. Я ризикнула і пекла цей сирник у формі, діаметром 22 сантиметри, тож трішечки йому було у ній тіснувато. Тож вам не варто повторювати моєї помилки, одразу беріть більшу форму.

Спечений чізкейк залишаємо остигати в духовці. Прикрашаємо кокосовими цукерками "Рафаело" або ж схожими.


 Сирник дуже смачний, його ніжна структура дуже гарно поєднується з хрумкою скоринкою кокосового бізе.

 А ще це точно найзимовіший сирник, щоб це підкреслити вирішила сфотографувати його на снігу, доповнивши новорічними іграшками та конфетами.






Цей сирник виправдав усі мої сподівання. Як на мене, він дуже гарно вписується в меню зимових свят. Точно пектиму його ще, от тільки візьму більшу форму:). А поки гайда на вулицю ліпити снігову бабу...

10 коментарів:

  1. Навіщо всі мелять печево? Просто цілими покласти і швидше і не гірше.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можна по-різному). Мелять для того, щоб отримати суцільний корж. Можете пробувати і класти ціле печиво, є багато рецептів з такою варіацією. Все за вашим бажанням. Крім того, молоти печиво не займає багато часу. Мені подобається такий варіант!

      Видалити
  2. Цікавий сирник, можу лиш уявити який смачний) і мабуть влітку він буде не менш доречним.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дуже смачний, підтверджую). Думаю для сирників - немає пір року, вони однаково добре смакують і взимку, і влітку, і восени чи навесні). словом, універсальна страва!)

      Видалити
  3. Пекла вже двічі. Дякую за рецепт). Цей сирник для мене ідеальний у всьому та , водночас, оригінальний

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже тішуся, що вам настільки сподобався цей сирник!!! Дякую вам!

      Видалити
  4. А вершки якої жирності брати? І чи є різниця сметана чи вершки?

    ВідповістиВидалити
  5. Вершки беріть будь-якої жирності. Зазвичай печу сирники з вершками 10-15%. Віддаю перевагу вершкам через те, що вони роблять більш ніжну та кремову структуру сирнику, якщо сметана густа, то й маса буде доволі густою і погано зібється блендером. Хоча, якщо під руками лише сметана, то можна давати і її.

    ВідповістиВидалити