понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Курячо-гарбузові котлетки


Ці котлетки є моїми фаворитами, надзвичайно соковиті та ніжні. В приготуванні ця страва не є вибагливою, готується просто. А ще вона надзвичайно смачна, гарбуз в ній є своєрідним секретним складником, який підкреслює ніжність курячого м'яса і робить його більш соковитим.

Інгредієнти: 600 г курячого філе, 300 г почищеного гарбуза, 1-2 яйця, 1 цибуля, 2 зубки часнику, 3 ст. л манки, коріандр, чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком.
Гарбуз почистити від серцевини та шкірки, потерти на крупній тертці.

Курку, цибулю помити, почистити, порізати та змолоти на м'ясорубці. Часник вичавити на часникодавці або ж змолоти.
До м'ясного фаршу додати, потертий гарбуз, яйця, манку, приправи, ретельно вимішати.
 В сковороді розігріти олію. Мокрими руками сформувати котлетки та посмажити з обох боків до готовності, спочатку на сильному вогні, а тоді на малому. 

Котлети не обкачуємо ні в борошні, ні в сухарях, а мокрими руками формуємо потрібну форму та одразу ставимо на гарячу олію, адже фарш дуже ніжний.

Смачні, соковиті, ніжні. Смак гарбуз гармонійно поєднується з курячим м'ясом, якщо бути не в курсі, то гарбуз легко сплутати з морквою.

 Такі котлетки з додаванням гарбуза готувала вперше, але точно не востаннє, адже вони мені надзвичайно засмакували. Просто, ніжно і соковито!



Дуже смачні, аж хочеться їх спробувати! Ось вам шматочок!:)


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар