понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Гарячі канапки "Мумія", або Страшно смачне меню


Гарячі канапки "Мумія" - це справжня хеловінська паличка-виручалочка. Приготувати такі бутерброди в домашніх умовах зовсім не складно, втім вони додадуть відповідної атмосфери вашому столу та не залишать байдужими як дітей, так і дорослих. Ну що ж приступаємо до роботи, щоб зовсім скоро дізнатися, які ж це мумії на смак?:).
Інгредієнти: 0,5 багета, 100 г шинки чи ковбаси (я використовувала в'ялене м'ясо), 150 г твердого сиру, чорні оливки, кетчуп.
Багет порізати скибочками.
Шинку нарізати невеличкими пластинками, ковбасу можна порізати тоненькими кільцями чи півкільцями.
Сир порізати тоненькою соломкою. Для цього рецепта важливо вибирати такі сорти сиру, котрі погано плавляться, щоб під час запікання збереглися смужки. Забігаючи наперед скажу, що у мене виявився супер плавкий сир, тому мої "мумії" трішки попливли:).
Оливки порізати кружальцями.

Скибочки хліба намазуємо кетчупом.
Зверху викладаємо м'ясо, зверху прилаштовуємо по два кружальця оливок, котрі виконуватимуть роль очей.

Викладаємо сир в довільному порядку, головне, щоб це було хоча б віддалено схоже на бинт, який обмотує мумію.
Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 7-10 хвилин.



Ці канапки готувала уже втретє. Щороку на Хеловін вони мне дуже виручають, хоча торік у мене вийшли більш схожі на мумії. 

 Все ж у нас залишається відкритим запитання: Які ж мумії на смак? Не повірите, досить смачні:). Насправді нічого особливого в цих бутербродах немає, все традиційно - батон, ковбаса і сир, втім це не робить їх не смачними! Для мене це смак знайомий з дитинства. 

Бу!

Немає коментарів:

Дописати коментар