середу, 26 жовтня 2016 р.

Плов в гарбузі, або Страшно смачне меню

Вважаю, що королем святкового хеловінського столу має бути гарбуз. Я довго думала, що ж таке приготувати з гарбуза, щоб ця страва без сумніву була найголовнішою на цій містичній вечері. І от переглядаючи простори Інтернету натрапила на Плов в гарбузі, одразу ж зрозуміла, це те, що треба.
Інгредієнти: 1 гарбуз діаметром 20-22 см, 3 курячих бедра, 1 морква, 1 цибуля, 1 склянка рису Басматі або будь-якого іншого, 6 зубців часнику, 1/4 ч. л. куркуми, сіль, перець, солодка паприка за смаком, готова суміш прованських чи італійських трав.

Почати приготування цієї страви потрібно з гарбуза, адже у ній цей овоч відіграє роль не лише гарніру, а й каструльки, тому потрібно знайти жовтенького красеня відповідного розміру, щоб вся начинка помістилася. 


А тепер приступаємо до куховарства. Починаємо з підготовки рису. В каструльці закип'ятити 1,5 л води, всипати рис і варити 10-12 хвилин, час від часу помішуючи. Напівготовий рис відкидаємо на дуршлаг.
 З бедер знімаємо шкірку, витягаємо кісточку та нарізаємо м'ясо невеличкими шматками. 
Обсмажити в невеликій кількості олії до золотистої скоринки. Наприкінці смаження, злегка присолюємо та додаємо трав.
Цибулю порізати кубиками.
Обсмажену курку викладаємо на тарілку. 

В ту ж сковороду, де смажилося м'ясо викладаємо цибулю, додаємо дрібку солі і тушимо до прозорості. Якщо того жиру, що залишився від курки не достатньо, додаємо олії.
  Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі, тушимо дві хвилини, при потреби доливаємо олії. Не забуваємо овочі посолити і приправити травами.

 Всі складники висипаємо в миску, ретельно перемішуємо доправляємо до смаку: солимо, перчимо і додаємо куркуму та паприку чи інших улюблених приправ. Ледь не забула про часник. Його потрібно почистити і додати цілі зубці до фаршу, перемішати.

З гарбуза акуратно зрізаємо верхівку.

Ложкою вибираємо усю м'якоть.


В овочеву каструльку викладаємо фарш, легенько трамбуємо.

Закриваємо каструлю-гарбуз кришкою та замотуємо у фольгу, викладаємо на деко.
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 1,5 години. Тоді обережно розгортаємо фольгу, збільшуємо температуру до 220 градусів і печемо ще 25-30 хвилин.

За рахунок гарбузового соку, який виділяється під час запікання, плов вийшов дуже соковитим і надзвичайно смачним.

 Ця страву найкраще готувати у вихідні, коли є багато часу, не потрібно нікуди бігти, а можна не поспішаючи насолодитися процесом і з мужністю витримати ті 2 години, які запікатиметься гарбуз. А от після робочого дня буде складно дочекатися готовності цієї страви і не вмерти з голоду:).



 Цю страву можна готувати будь-коли, а не лише на Хеловін, головне знайти ідеальний гарбуз.



  Смачної і яскравої осені!

Немає коментарів:

Дописати коментар