пʼятниця, 9 червня 2017 р.

Енергетичні батончики


Енергетичні батончики останніми роками стають дуже популярними, їх можна придбати чи не на кожному кроці, а можна і приготувати на своїй улюбленій кухні. Домашні фітнес-батончики такі ж смачні як і магазинні, але точно корисніші, натуральніші і - дешевші. Тож сьогодні пропоную рецепт саме такого корисного та поживного десерту.
Інгредієнти: 1 скл. вівсянки, 1 банан, 150 г полуниці, 75 г кураги, 75 г в'яленої журавлини або родзинок, 150 г грецьких горіхів або інших на свій смак, 2 ст. л. меду.

Вівсянку, я брала грубого помелу, залити кип'ятком, залишити на 3 хв. запарюватися. 

 Злити воду.

Горіхи подрібнити в блендері. 

Журавлину і курагу промити, порізати кубиками.


Банан і полуницю почистити, розімнути виделкою в пюре. Краще це робити вручну без різноманітних кухонних гаджетів, для того щоб в батончиках відчувалися кусочки фруктів.

 Всі складники змішати. 

Викласти на деко вистелене пергаментом, розрівняти. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Розрізати ще теплим на порційні прямокутники. Зберігати в холодильнику.



Смачні, м'які та поживні. Ці батончики добре смакуватимуть вранці в якості сніданку, така собі суха вівсянка з сухофруктами та горіхами. Словом, те що треба для ранкового прийому їжі, заряд енергії на весь день.




В принципі можна не замочувати вівсянку, але думаю, що завдяки саме цій процедурі батончики виходять м'якшими. До речі рецепт підглянула в передачі "Все буде добре", щоправда там в рецепті не було меду, але в процесі приготування вирішила його додати, щоб батончики вийшли смачнішими і не такими прісними.



Такі батончики дуже мобільні, тобто їх з легкістю можна взяти з собою і з'їсти впродовж дня, заморивши свого черв'яка і не бути злими та голодними:).  

І трішки півоній до смачних фітнес-батончиків. Неймовірно красиві та запашні квіти гарно пасують до корисної їжі:).
      

Немає коментарів:

Дописати коментар