Одразу розпочну із зізнання - обожнюю крем-супи, а от весною і влітку, особливо, полюбляю зелені страви. Тож сьогодні хочу поділитися рецептом відомого кулінара Джеймі Олівера, а саме - Крем-зупи із зеленого горошку. Зізнаюся чесно, зготувати цю страву хотіла вже кілька років, але щось не складалися зорі:). І от нарешті я це зробила, результат виявився смачним:).
Інгредієнти: 1-2 картоплі, 2 великі стебла селери, 1 невелика цибуля, 30 г вершкового масла, 1 ст. л. олії, 1 л води (овочевого або м'ясного бульйону), 300 г зеленого горошку (використовувала морожений), 100 мл вершків, 100 г фети, кілька гілочок м'яти, 4 шматки багету або чіабатти, оливкова олія, сіль, перець, чебрець.
Рецепт цього неймовірного супу знайшла на моєму улюбленому блозі у Віки. Тож якщо ви так як я любите кухню, смачні страви і красиві фудфото, тоді вам сюди:). А після рекламної паузи можемо перейти і до готування.
Картоплю почистити, порізати і відварити у підсоленій воді до готовності. Коли картопля готова, злити воду, додати невеликий шматок вершкового масла, потовкти товкачиком до стану пюре.
Тим часом селеру і цибулю дрібно порізати.
В каструлі розігріти 30 г вершкового масла і 1 ст. л. олії. Додати селеру і цибулю, потушити до м'ягкості.
Додати заморожений чи свіжий горошок потушити 2-3 хвилини.
Долити до овочів воду, варити на малому вогні до готовності овочів.
Додати картопляне пюре, вершки, посолити і поперчити. Довести зупу до кипіння.
Пюрувати зупу блендером до однорідності. Ще раз довести до кипіння.
Але це ще не все. Фету порізати кубиками.
Хліб порізати кубиками, підсушити на сухій сковороді чи в духовці до золотистості.
Грінки перекласти в миску, скропити оливковою олією, додати порізану фету, листочки м'яти, перемішати.
Для подачі налити зупу в тарілки і щедро присипати заправкою. Справді смачно і красиво. Ніжно зелений колір дуже гарно поєднується з пастельними тонами заправки.
А щодо смаку, то він чудовий. Фета і м'ята додають ніжному смаку зупи пікантності. Це ідеальна літня зупка.
Ідеальна страва до Зелених свят!
Останнім часом мене дуже сильно приваблють зелені страви. Коли бачу десь в якомусь кулінарному блозі, книжці чи журналі рецепт такої кольорової страви одразу виникає непереборне бажання її приготувати. Мабуть, це тому, що зелений у мене асоціюється із здоров'ям, оновленням та літом. Словом, смакуйте зеленими стравами і будьте здоровими! Усім смачного! І до нових смачних зустрічей!
Немає коментарів:
Дописати коментар