пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Вершково-шпинатний соус

Дуже люблю шпинат, особливо, за те, що він окрім смаку, забарвлює страви в ніжно-зелений колір. Тож сьогодні поділюся з вами рецептом Вершково-шпинатного соусу, який гарно доповнить страви з риби чи курятини.
Інгредієнти: 2 великі пучки шпинату, 300 мл вершків 20%, 20-30 г вершкового масла, 1 ч. л. лимонного соку, 1 цибуля, 1 зубчик часнику, дрібка мускатного горіха, 1/2 ч. л. цукру, сіль, перець. 
Шпинат помити, обірвати листя, викласти в дуршлаг.
Закип'ятити воду, обдати листя салату кип'ятком, залишити остигати.
Цибулю порізати кубиками.
Часник дрібно посікти.
Остиглий шпинат відтиснути від зайвої рідини, порізати.
В сотейнику розтопити масло.
Коли масло закипить додати цибулю з часником. Потушити до прозорості.
 Додати вершки, 1/2 ч. л. цукру, сіль, перець, мускатний горіх, 1 ч. л. лимонного соку, зменшити температуру, довести до кипіння.
Після появи перших пухірців додати шпинат, довести до кипіння.

Відставити соус з вогню, збити блендером до однорідності.
Ще раз прогріти соус і довести до кипіння.
Ось і все вишуканий соус готовий, а нам залишається лише перелити його в соусницю.


Вершково-шпинатний соус дуже гарно пасуватиме до риби, особливо, червоної. Також такий соус добре смакуватиме з куркою.

Соус неймовірно смачний, цибуля, часник, спеції та лимонний сік додають страві делікатної пікантності і доповнюють домінуючі смаки шпинату та вершків. Словом, ідеальний соус до риби, особливо запеченої!  

Немає коментарів:

Дописати коментар