неділя, 4 червня 2017 р.

Тарталетки із заварним кремом


Тарталетки... Вже кілька років я лише споглядала на апетитні фото інших гастроблогерів цього вишуканого десерту, але ніяк не доходили руки до їх приготування. Усі мої наміри спекти тарталетки закінчувалися - одним великим тартом:). Якось ліньки було заморочуватися з міні-формами:). Останньою краплею стала публікація рецепту цього десерту на моєму улюбленому польському блозі "Anyzkowo". Стильні та апетитні фото тарталеток змусили мене в ту ж мить підкотити рукави, вдягнути улюблений фартушок та хустинку і взятися за їх приготування.
Інгредієнти. Тісто: 300 г борошна, 200 г вершкового масла, 1 жовток, 100 г цукру-пудри. Крем: 500 мл молока, 1 пачка ванільного пудингу, 1 білок, 4-5 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна, 100 г масла. Додатково: малиновий джем, кільканадцять полуниць та лохин, можна взяти інші ягоди чи фрукти, кокосова стружка.
Борошно просіяти, додати цукор-пудру, вимішати. Порізати кубиками масло, додати до борошна.

Перетерти руками до утворення вологої крихти. 

Додати жовток і замісити м'яке тісто. Тісто обгорнути харчовою плівкою та поставити до холодильника на 40 хвилин.     

Формочки для тарталеток змастити маслом, посипати борошном.

Тісто тонко розкачати.
Вирізати кружальця більші діаметром, аніж форми для тарталеток.
Викласти тісто у форми, сформувати корзинки, наколоти виделкою.
Заготовки тарталеток перед випіканням краще зберігати у холодильнику, щоб тісто не стало занадто м'яким. Окрім тарталеток я ще вирішила зробити тістечка. Для цього розкачала тісто в пласт і вирізала з допомогою спеціальних форм печиво.
Кожну тарталетку вистелити пергаментом, засипати квасолею чи рисом. Тісто дуже ніжне, тому щоб воно не поплило і не втратило своєї форми його потрібно випікати з вантажем.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Тоді акуратно зняти з корзинок пергамент з квасолею і ще підпекти 5 хвилин.
В каструлю налити 300 мл молока, додати масло, всипати цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
Тим часом в 200 мл молока розвести борошно та крохмаль, ретельно вимішати. 

Крохмально-борошняну суміш влити в гаряче молоко тонкою цівкою. Варити до загустіння, весь час помішуючи.
Охолодити крем. Холодні корзинки змастити малиновим джемом.
Наповнити кожну тарталетку кремом.
У мене вийшло 7 тарталеток і одна міні-тарта розміром 18 см.
Полуниці помити, обсушити, нарізати пластинками.
Лохину помити, обсушити.
Прикрасити кожну тарталетку ягодами на свій смак, керуючись власною фантазією.
Зверху посипати кокосовою стружкою.
Ось і все, можна заварювати улюблений чай чи ароматну каву, кликати гостей і насолоджуватися смаком цього вишуканого десерту.



 Ніжний крем і пісочна основа - класичний тандем, який завжди спрацьовує. Мені дуже сподобалися тарталетки, повторюся, крухе тісто, яке розсипається на мільйон частинок, підкреслює ніжну та майже невагому структуру крему.


Це тісто добре зберігається в морозилці, тож тарталетки можна зробити лише з частини, а решту заморозити для наступного разу.
 Тарталетки підкуповують своїм мініатюрним розміром та делікатністю, гарно підійдуть для фуршету чи просто святкового застілля. А от якщо ви не хочете заморочуватися з малими формами, можете сміливо зробити один великий тарт.


 Ці тарталетки дуже легко видозмінюються, адже варто лише взяти інші ягоди чи фрукти і смак та вигляд десерту одразу зміниться. Тому раджу брати цей рецепт на замітку та сміливо експериментувати з кольором та смаком!

 Смачного і яскравого літа!

Немає коментарів:

Дописати коментар