понеділок, 5 червня 2017 р.

Салат з полуниць, сиру та в'яленого м'яса

Полуниця таки моя улюблена ягода. Просто обожнюю її. І сьогодні хочу поділитися з вами рецептом вишуканого салату з полуниць, сиру та в'яленого м'яса. Смачно, оригінально, екзотично! І так, з полуниць можна готувати не лише десерти, а й закуски:).
Інгредієнти: 1 пучок листя салату, рукола, 50 г сиру камамберу (можна взяти фету чи бринзу), 50 г сиров'яленого м'яса, 6 полуниць, насіння кунжуту, сіль, перець, готова суміш італійських чи прованських трав. Заправка: 1 ст. л. соусу "Бальзаміко" або бальзамічного оцту, 3-4 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. рідкого меду.
Для заправки змішати в склянці усі складники, ретельно вимішати.

Салат помити, обсушити, порвати. Викласти в тарілку. Посолити, приправити, злегка скропити заправкою, перемішати.
Сир порізати кубиками. 
В'ялене м'ясо порізати тонкими слайсами.
Полуницю помити, обсушити, повідрізати хвостики і порізати навпіл.
Викласти усі складники на салат, заправити.
 Зверху посипати кунжутом.
Ось і все - салат готовий.


Салат неймовірно смачний, полуниця дуже добре поєднується з сиром та шинкою, зернятка кунжуту додають страві хрусткості, а заправка підкреслює екзотичність страви. Бальзамічний оцет, мед та оливкова олія дуже добре смакують саме з полуницею.


 Кухня любить експерименти, тож не потрібно їх боятися, а полуниця в салаті вже й не така екзотика сьогодні, тому досить роздумувати і гайда на кухню. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар