Інгредієнти: 1 пучок листя салату, рукола, 50 г сиру камамберу (можна взяти фету чи бринзу), 50 г сиров'яленого м'яса, 6 полуниць, насіння кунжуту, сіль, перець, готова суміш італійських чи прованських трав. Заправка: 1 ст. л. соусу "Бальзаміко" або бальзамічного оцту, 3-4 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. рідкого меду.
Для заправки змішати в склянці усі складники, ретельно вимішати.
Салат помити, обсушити, порвати. Викласти в тарілку. Посолити, приправити, злегка скропити заправкою, перемішати.
Сир порізати кубиками.
В'ялене м'ясо порізати тонкими слайсами.
Полуницю помити, обсушити, повідрізати хвостики і порізати навпіл.
Викласти усі складники на салат, заправити.
Зверху посипати кунжутом.
Ось і все - салат готовий.
Салат неймовірно смачний, полуниця дуже добре поєднується з сиром та шинкою, зернятка кунжуту додають страві хрусткості, а заправка підкреслює екзотичність страви. Бальзамічний оцет, мед та оливкова олія дуже добре смакують саме з полуницею.
Кухня любить експерименти, тож не потрібно їх боятися, а полуниця в салаті вже й не така екзотика сьогодні, тому досить роздумувати і гайда на кухню. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар