Цей торт підкорив мене з першої спроби. Він ніжний, смачний, красивий та не надто складний у приготуванні. Його сміливо можна назвати моєю коронною стравою, адже готувала його вже декілька разів, а одного разу навіть на своє день народження.
Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 80 г вершкового масла. Полуничне суфле: 3 склянки полуниць, 250 г згущеного молока, 340 г домашнього сиру, 500 мл вершків 30-36% жирності, 100 г цукру-пудри, 25 г листового желатину (якщо використовуєте порошковий беріть 30 г). Шоколадна глазур: 100 г чорного шоколаду, 1 ст. л. цукру, 125 г вершків або солодкої сметаани, 3 пластинки листового желатину або 5 г порошкового. Додатково: кільканадцять полуниць однакового розміру.
Форму розміром 24 см вистелити пергаментом. Печиво подрібнити в блендері в крихту.
Масло розтопии в мікрохвильовці чи на водяній бані.
Змішати крихту з розтопленим маслом, ретельно вимішати.
Викласти крихту у форму, втрамбувати, утворюючи корж.
Желатин залити холодною водою, залишити набухати.
Сир з 200 мл вершків збити блендером в крем.
Решту вершків (300 мл) збити з цукром-пудрою в крем.
2 склянки полуниць зі згущеним молоком подрібнити блендером до однорідності.
Одну склянку полуниць порізати кубиками, відкласти.
До збитих веершків додати сирну масу, злегка збити.
Додати полунично-молочну суміш, змішати міксером до однорідності.
Желатин відтиснути від зайвої рідини, розтопити в міркохвильовці чи на водяній бані.
Желатин влити в масу, ретельно вимішати, а ще краще збити.
Додати порізані полуниці, вимішати.
Кільканадцять полуниць однакового розміру, вимити, висушити, обірвати хвостики та порізати навпіл.
У форму викласти кілька ложок маси, розрівняти. По колу притискаючи зрізом до бортів форми викласти половинки полуниць.
Викласти у форму усю масу, розрівняти. Поставити до холодильника застигати.
Коли торт застигне можна приступати до приготування шоколадної глазурі. Желатин залити водою, залишити набухати.
Шоколад поламати, викласти в сотейник, додати вершки, цукор, розтопити на вогні до однорідної суміші, час від часу помішуючи.
Дати шоколаду 1-2 хвилини охолодитися, додати відтиснений желатин, ретельно вимішати.
Охолодити суміш, вилити зверху на торт.
Прикрасити половинками полуниць та розтопленим шоколадом.
Ось і все суперовий літній та неймовірно смачний тортик готовий. Кілька кадрів і можна пробувати.
"Тане в роті" - саме так охарактеризував смак цього тортика мій чоловік. І це словосполучення таки найкраще підходить для того, щоб описати враження від цього десерту.
Тортик виходить неймовірно ніжним, не приторним, кусочки ягід доповнюють смак полуничного суфле, а шоколадний шар підкреслює ніжність та вишуканість десерту.
Не лише смак, а й вигляд цього десерту вражає. Тому цей тортик стане справжньою окрасою святкового столу, прекрасним подарунком на день народження комусь дуже дорогому.
Полуниць багато не буває, як і смачних тортів. Тому поки ще триває полуничний сезон раджу не зволікати та приготувати цей десерт вдома, тим паче, що для цього вам не доведеться навіть вмикати духовку.
Немає коментарів:
Дописати коментар