неділю, 22 жовтня 2017 р.

Авторський салат "Варіації для вампіра", або Смачний Хеловін


Люблю Хеловін за те, що це свято шаленими темпами активізовує фантазію та креатив. Довго думаючи про хеловінське меню, придумала цікавий салат, який виглядає доволі містично, але окрім цього, є доволі смачним та цікавим. Тому гайда на кухню готувати страшно смачний салат "Варіації для вампіра".
Інгредієнти: Пучок листя салату або рукола, 0, 5 скл. зерен гранату, 100 г в'яленого м'яса, 50 г чорносливу, 1 жменя чорного кунжуту, оливкова олія, сіль, перець за смаком, готова суміш прованських чи італійських трав. Для антуражу: томатний сік, 2 шприци "п'ятірки".
Листя салату помити, висушити, порвати руками. Гранат почистити, вибрати зернятка. 

Чорнослив порізати смужками. 

В'ялене м'ясо - тонкими скибочками. 

В мисці змішати усі складники, окрім кунжуту та половини гранатових зерен. 

Додати оливкової олії, сіль, перець і трави, ретельно вимішати. 

В шприци без голок набрати томатний сік, відкласти. 

Перекласти салат в порційні мисочки, посипати кунжутом та гранатовими зернами, зверху покласти шприц з соком.



 Виглядає містично, думаю, така вечеря сподобалася б вампірам:). Але кликати їх не будемо, самі посмакуємо:).



Придумуючи цей салат, керувалася естетикою, намагаючись поєднати насамперед складники чорного та червоного кольорів, які так чи інакше асоціюються з вампірською темою. Тож зізнаюся, що неочікувала такого цікавого смаку салату. А й справді все в ньому грає, гранат додає кислинку, яку згладжує солодкий чорнослив, а разом з м'ясом і листям салату виходить справжній хеловінський шедевр.


    
Смачного усім дня! Бу!

3 коментарі:

  1. Интересный рецепт,весьма изобрететельный)У вас есть креативные рецепты к Новому году? Мне очень нравиться когда еда не только вкусная, но интересная для глаз.На прошлый новый год приготовила один из вариаций данного салатика http://gcook.ru/salaty/recept-salata-cherepaxa.html, вы не представляете в каком восторге были мои сыновья),хотя они не очень любять овощи и тому подобное.Спасибо вам за ваши рецепты и советы!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар. Щодо Нового року торік робила два таких креативних тематичних салати. Ось ссилки на них - https://olvenkylinar.blogspot.com/2016/12/blog-post_31.html і https://olvenkylinar.blogspot.com/2016/12/blog-post_21.html. Колись давно дуже часто робила такий салат, дуже смачний і цікавий. Спробую цього року щось покреативити до Нового року!

      Видалити