суботу, 21 вересня 2019 р.

Вітаміний салат з морквою, яблуками та селерою


Сьогодні в меню - смачний, корисний і простий до неможливого, салат - морквою, яблуками та селерою. Справжня вітамінна бомба і прекрасний варіант здорового десерту. Тож довго нічого не писатиму, а одразу перейду до процесу приготування.   

Інгредієнти: 4 середні моркви, 1 середнє яблуко, 100 г кореню селери, 50 г родзинок, 50 г грецьких горіхів, сік лимону чи лайму, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. рідкого меду, 1 ст. л. рафінованої олії, кунжут або чорний кмин за бажанням.

Моркву, яблука, селеру, помити, почистити. 

Потерти на крупній тертці. Потерте яблуко скропити лимонний соком, щоб не чорніло. Для економії часу та зусиль можна скористатися комбайном. 

Родзинки запарити кип'ятком. 

Горіхи порізати. 

В мисці з'єднати потерті овочі та фрукти, родзинки та горіхи, додати мед, цукор та олію, ретельно вимішати. 

Готовий салат викласти у салатницю або порційні креманки, посипати кунжутом чи чорним кмином. 


 


Салат ідеально підійде для легкої вечері або ж як корисний десертик до святкового чи буденного столу.  До речі, можна трішки заморочитися з подачею і зробити це більш оригінально. Наприклад, викласти салат у велику миску чи салатник, сформувати гніздо, в середину викласти роздинки та горіхи. Вийде така собі пташина версія подачі цього смаколику.



Такий салат асоціюється з моїм дитинством, хоча той далекий і незабутній варіант дещо відрізняється від цього. Ми з братом просто терли моркву та яблуко, іноді навіть і без яблука)), посипали все цукром і залишали все на декілька хвилин, щоб складники пустили сік. А тоді наминали все, прицмокуючи. Тоді нам здавалося, що це найсмачніша страва у світі.




До речі, через те, що у складі салату не лише цукор, а й мед, то він не буде надміру соковитим. Проте, в цьому є свої плюси, адже за цієї умови його можна зберігати в холодильнику впродовж декількох днів, і він не втрачає своєї свіжості. 

Немає коментарів:

Дописати коментар