суботу, 14 вересня 2019 р.

Трьохколірний сирник


Сьогодні в меню знову сирник, але сирник не простий, а трьохколірний. В цьому десерті поєдналися одразу три смаки: ванільний, шоколадний та гарбузовий. Як на мене, ідеальний мікс смаків.
Інгредієнти. Корж: 200 г шоколадного печива, 80 г масла. Сирна маса: 1 кг сиру, 150 г цукру, 1 пачка ванільного цукру, 250 мл вершків або сметани, 4 яйця,  1 ванільний пудинг, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 плитка шоколаду, 1 ст. л какао,  250 г гарбузового пюре або варення.

Печиво подрібнити в блендері в крихту.
Масло розтопити в мікрохвильовці. Крихту печива з'єднати з розтопленим маслом. Вимішати.

 Форму, діаметром 24 см, вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Висипати у форму вологу крихту, втрамбувати, формуючи корж.

В миску викласти сир, цукор, ванільний цукор, вершки та яйця. Збити погружним блендером до однорідності.

Додати пудинг і 2 ст. л. крохмалю, збити до однорідності. Поділити суміш на 3 частини.

Шматок гарбуза без серцевини, але зі шкіркою замотати у фольгу, викласти на деко і пекти при температурі 200 градусів до готовності. Охолоджений гарбуз пюрувати в блендері. Замість нього можна використати гарбузове варення. В одну частину сирної маси додати гарбузове пюре та 1 ст. л. крохмалю, збити.

Шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
В другу частину маси додати какао, ретельно збити.
До маси з какао додати розтоплений шоколад, і ще раз збити.

 У форму по черзі викласти кожну масу. Розрівняти.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Тоді зменшити температуру до 160 градусів і пекти ще 60 хвилин.



Цей сирник не лише смачний, але й цікавий та оригінальний. Мені подобається, як у ньому поєднуються різні кольори і смаки. Гармонійно і смачно!



Ось така різноколірна смакота! 

Немає коментарів:

Дописати коментар