суботу, 28 вересня 2019 р.

Сирна запіканка з брюссельською капустою та шинкою


І знову в голові гудить це одвічне запитання: Що приготувати смачненького? Сьогодні пропоную "закрити" це питання Сирною запіканкою з броколі та шинкою. Смачно, корисно, оригінально і просто.
Інгредієнти: 250 г брюссельської капусти, 500-600 г домашнього сиру, 2 яйця, 400 мл сметани, 1 пучок кропу, 1 чубата ложка кукурудзяного крохмалю, 100 г шинки (в'яленого м'яса, бекону або ковбаси), сіль, перець, мелена червона паприка.
Капусту відварити до готовності в підсоленій воді. 

Відкинути на дуршлаг. Охолодити.  

Кріп  порізати.

 Шинку чи в'ялене м'ясо нарізати невеличкими скибочками. 


Сир викласти у велику миску, додати сметану, яйця, збити погружним блендером до однорідності. 

Додати крохмаль - ще раз збити. 

До маси додати порізаний кріп, сіль, перець, паприку. 

Приправити масу до смаку і додати половину капусти, майже всю шинку та ретельно вимішати. Керамічну форму для запікання змастити маслом, посипати борошном. Викласти масу у форму, зверху викласти решту капусти та залишки шинки. 


Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.




Запіканка виходить дуже ніжною. Шинка та брюсельська капуста відтіняють сирний смак, додають йому оригінальності. До речі, якщо ви не вживаєте м'яса, може його не додавати. А от щодо капусти, з нею теж можна поекспериментувати і замість брюсельської дати цвітну чи броколі.  

Немає коментарів:

Дописати коментар