неділю, 8 вересня 2019 р.

Гарбузова зупа-пюре


Ура! Нарешті я дочекалася до гарбузового урожаю. Ще більше тішить те, що цьогоріч він доволі багатий. Тому, впевнена, що цієї осені мій блог поповниться новенькими і смачненькими гарбузовими стравами. А відкрити гарбузовий сезон хочу ароматною зупкою-пюре.

Інгредієнти: 600 г гарбуза (без шкірки та м'якоті з насінням), 4 помідори (200 г), 1 болгарський перець, 1 цибуля, 1 зубок часнику, зелень (петрушка або кріп), 2 плавлених сирка, 1 ст. л. олії, 20 г вершкового масла, дрібка чорного або білого меленого перцю, дрібка меленого імбиру, дрібка меленого мускатного горіху, дрібка меленого коріандру, дрібка чебрецю, 1 літр води або овочевого бульйону.
Гарбуз почистити від шкірки та насіння, порізати невеликими шматочками. 

Цибулю почистити, порізати кубиками. 

Часник пропустити через прес. Зелень дрібно порізати. Помідори залити кип'ятком, залишити на декілька хвилин. 

Ошпарені помідори опустити в холодну воду, зняти шкірку, дрібно порізати. 

Перець почистити від серцевини, порізати довільними шматками.

В каструлі з товстим дном на суміші олії з вершковим маслом припустити цибулю до прозорості. 

Додати болгарський перець, потушкувати 5-7 хвилин. 

Додати гарбуз, злегка посолити, потушкувати 5-7 хвилин. 

До овочів влити воду чи бульйон, варити до готовності гарбуза. 

Додати помідори, часник, сіль, спеції. Варити ще 5 хвилин. 


Додати порізані плавлені сирки, проварити 5-10 хвилин.

 Зняти зупку з вогню, подрібнити блендером до однорідності. 

Повернути зупку на вогонь, заправити за смаком, довести до кипіння. 

Готову зупку подавати з зеленю.

 


Зупка виходить дуже ніжною, її смак цікавий та багатий, з томатно-перцевими нотками, без приторного гарбузового смаку. Перець, томати, та прянощі роблять її смак неймовірно яскравим та багатогранним.



Спробую, хоч на мить побути Нострадамусом, і передбачити, що ця зупка сподобається навіть тим, хто скептично ставиться до гарбузових страв, вважає їх не смачними, і навіть неїстівними)). Впевнена, вони його там навіть не відчують)).  



Немає коментарів:

Дописати коментар