пʼятницю, 13 вересня 2019 р.

Гарбузове варення


Ароматне гарбузове варення стане класним доповненням до різноманітних десертів. Такий джем додаю до сирників, начинок до млинців чи просто смакую, як намазку на хліб. Для тих, хто упереджено ставиться до будь-яких гарбузових страв, скажу, розслабтеся, адже в цьому вареннячку, ви не відчуєте гарбузового духу:). 
Інгредієнти: 500 г гарбуза без шкірки та серцевини, 1 апельсин, половина лимону, 1 скл. цукру, 1 ч. л. кориці.
Гарбуз почистити від шкірки та серцевини. Порізати кубиками.
Апельсин обдати кип'ятком, почистити від шкірки, порізати кубиками.
Викласти гарбуз і апельсин в сотейник, зверху вичавити сік з половинки лимону, натерти цедру.
Гарбузово-апельсинову суміш засипати цукром, перемішати. 

Залишити, щоб пустили сік, десь на 30 хвилин - 1 годину.

Поставити гарбуз на середній вогонь, варити до м'якості гарбуза і поки не випарується лишня рідина, час від часу помішуючи.
В кінці готування додати корицю, і за бажанням помнути гарбуз товкачиком.

Хотіла, щоб варення було більш однорідної конситенції, тому збила його блендером.
Готове варення перекласти в банку. Зберігати в холодильнику.


Варення виходить дуже смачним та яскравим. Кориця, апельсин та лимонний сік доповнює смак гарбуза, робить його вишуканим і не домінуючим.


Це варення стане справжньою паличкою-виручалочкою для тих, хто так, як і я обожнює різноманітну гарбузову випічку та десерти, адже якщо в рецепті пише: "гарбузове пюре" сміливо можете заміняти його цією консервацією.


 Нещодавно готувала млинці і вирішила начинити їх сирно-гарбузовим кремом. Для цього просто збила блендером гарбузове варення та домашній сир, додала подрібнені горіхи. Вийшла дуже цікава і смачна начинка.


Це вареннячко готую не для тривалого зберігання, а тоді, коли знаю, що найближчим часом використаю його для приготування інших десертів. Якщо хочете зберігати конфітюр довше, перекладіть його в стерилізовані банки та закрийте його стерилізованими кришками. Також у моєму блозі є й рецептик гарбузового варення тривалішого зберігання. Символічно, це перший рецепт мого кулінарного онлайн-журналу.  

2 коментарі: