пʼятницю, 20 вересня 2019 р.

Тарт з карамельними грушами та заварним кремом


Це мегасмачний тарт, в якому поєднується крухе шоколадне тісто, заварний крем та карамелізовані груші. Просто смакота, пальчики оближеш. Тому якнайшвидше прямуємо на кухню готувати цей кулінарний шедевр.

Інгредієнти. Корж: 160 г борошна, 30 г какао, 60 г цукру-пудри, дрібка солі, 100 г масла, 1 ст. л. сметани, 1 жовток. Крем: 600 мл молока, 1 пачка ванільного цукру, 6 жовтків, 100 г цукру, 30 г борошна, 30 г кукурудзяного крохмалю, 1 ст. л. масла. Карамелізовані груші: 4 груші середнього розміру, 1 ст. л. масла, 4 ст. л. коричневого цукру, 1 ч. л. кориці.

Борошно просіяти в миску, додати какао, цукор та дрібку солі, вимішати. Порізати холодне масло кубиками, перетерти з борошняною сумішшю до утворення вологої крихти.

Додати жовток та сметану, замісити м'яке тісто.

З тіста розкачати пласт. Перекласти його в змащену маслом та посипану борошном чи какао форму (квадратну 31 на 21 см або круглу, діаметром 30 см). Поставити в холодильник на 30 хв. На охолоджений корж вистелити пергамент, зверху викласти квасолю, горох чи рис.

Розігріти духовку до 220 градусів. Знизити температуру до 200 градусів, покласти в неї корж з вантажем, пекти 15 хвилин. Потім вийняти форму з духовки, акуратно забрати папір з вантажем, поставити корж назад в духовку і пекти ще 7-10 хвилин. Готовий корж витягнути з духовки, охолодити.

500 мл молока вилити в каструлю з товстим дном, додати ванільний цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

Тим часом змішати решту 100 мл молока з жовтками, цукром, борошном та крохмалем. Ретельно збити до однорідності.

Коли молоко почне закипати, додати яєчно-молочну суміш, ретельно помішуючи, варити до загустіння.

В готовий пудинг додати масло, ретельно вимішати.

Пудинг накрити харчовою плівкою в контакт, охолодити.

Груші помити, почистити від шкіри та серцевини, порізати на 8 шматків. Щоб груші не чорніли скропити їх лимонним соком.

На сковороді нагріти масло.

Додати цукор, довести до кипіння.

Викласти шматочки груш, посипати корицею.

Тушкувати на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки груші не зм'якнуть. Цей етап має тривати не довше 10 хвилин. Охолодити.

Тепер приступаємо до складання пирога. Холодний заварний крем збити міксером чи віночком.

На корж викласти заварний крем, розрівняти.

Зверху викласти груші. Прикрасити чебрецем чи м'ятою. Перед подачею поставити до холодильника на 1-2 години.





Ось такий він - Тарт з карамельними грушами та заварним кремом. Смачний! Яскравий! Оригінальний! Пиріг дуже тендітний, під час нарізання може втратити свій ідеальний вигляд, проте його смак все компенсує.



Смак цього пирога приголомшевий. Ідеальне поєднання шоколадної основи, легкого заварного крему і карамельних груш. Це точно мій найулюбленіший грушевий тарт.





Важливо, щоб груші були однієї степені стиглості, за цієї умови карамельно-грушевий шар буде ідеальним. Також важливо готувати з дозрілих плодів, тоді вони будуть м'якими і такими, як треба. З менш стиглих груш теж виходить смачно, але не настільки ідеально:). 

Немає коментарів:

Дописати коментар