Сьогодні в меню - смачний, літній Салат з томатами, моцарелою і цікавою медово-гірчичною заправкою. Ця страва стане класним доповненням до буденного обіду чи вечері, а також окрасою святкового столу.
Інгредієнти: 500 г томатів-чері, кілька скибочок гречаного багету або чіабати, 100 г моцарели-міні, 1 невелика червона цибуля, рукола, базилік. Заправка: 1 ч. л яблучного оцту, 1 ч. л рідкого меду, 2 ч. л діжонської гірчиці, оливкова олія, сіль.
Руколу і базилік помити, обсушити. Руколу порвати, викласти на тарілку. З базиліка обірвати листочки теж викласти на тарілку.
Чіабату або багет нарізати тонкими скибочками, обсмажити з обох боків на сухій сковороді до скоринки. Порізати.
Цибулю порізати кружальцями.
Помідори порізати на половинки або на четвертинки. Це залежатиме від розміру томатів.
В склянці змішати мед, оцет, гірчицю та оливкову олію, посолити. Ретельно вимішати до однорідності.
На руколу і базилік викласти цибулю, томати, моцарелу і порізану чіабату. Зверху полити заправкою.
Медово-гірчична заправка додає салату пікантності і цікавого смаку. І загалом всі складники салату поєднуються гармонійно.
Немає коментарів:
Дописати коментар