Обожнюю літо за можливість готувати багато простих і легких овочевих страв. Різноманіття вражає. Сьогодні пропоную приготувати смачні Тушковані кабачки, які готує моя свекруха. Ммммм. Це неймовірна смакота.
Інгредієнти: 3 середніх кабачків (1,5-2 кг), 1 велика цибуля або 2 середні, 3 зубчика часнику, 1 пачка сметани (370-400 мл), пучок кропу або петрушки, 1 велика морква, 2 середні помідори, сіль, хмелі-сунелі, сухий часник. З цієї порції виходить дуже багато кабачків, тож якщо вам стільки не треба, тоді сміливо діліть всі інгредієнти на 2.
Кабачки порізати кубиками.
Цибулю порізати кубиками.
Часник пропустити через прес. Моркву почистити, натерти на середній терці.
На великій сковороді або в каструлі розігріти олію. Викласти цибулю, моркву. Потушкувати декілька хвилин.
Помідори залити кип'ятком, зняти шкіру, порізати кубиками.
До моркви і цибулі викласти кабачки, тушкувати до м'якості, час від часу помішуючи.
Додати сметану, помішати. Додати сухий часник, приправи, посолити. Потушкувати 5-10 хв.
Додати свіжий часник, томати. Краще тушкувати без кришки, щоб випарувалася зайва рідина. Ще трішки потушкувати. Додати зелень. Доправити до смаку. Довести до кипіння.
Рагу виходить дуже ніжним і смачним, з легким часниковим ароматом. Для мене це ідеальна літня страва.
Якщо ви любите кабачки і шукаєте ще якісь страви з цього овоча, то можете взяти собі на замітку цей рецепт. Адже він доволі простий і невибагливий у приготуванні і не потребує екзотичних складників.
Немає коментарів:
Дописати коментар