пʼятниця, 25 серпня 2023 р.

Запечені млинці з сиром і ягідним соусом

Зізнаюся, я дуже люблю млинці. Різні. З будь-якими начинками і, навіть без:). А сьогодні хочу поділитися з Вами класним переписом Запечених млинців з сиром і ягідним соусом. Це неймовірно смачно. Рекомендую. Рецептик знайшла в одному з своїх улюблених польських блогів 

Інгредієнти. Тісто: 3 яйця, 1 ч. л цукру, дрібка солі, 170 г борошна, 0,5 л молока, 50 мл рафінованої олії. Начинка: 500 г кисломолочного сиру, 2-3 ст. л цукрової пудри, 1 ч. л. ванільного цукру, 2 ст. л натурального йогурту або сметани, 1 яйце. Кремова заливка: 150 г сметани (15-20%), 1 ст. л цукрової пудри. Ягідний соус: 1 скл. лохини або чорниці (можна мороженої), 3 ст. л лимонного соку, 2 ст. л цукру, 1/2 ч.л меленої кориці, 1 ч. л без гірки кукурудзяного крохмалю.

Влити в миску молоко, додати яйця, сіль, збити. Додати борошно, ретельно збити, щоб не було грудочок. 

Додати олію, ще раз збити. 


Пательню для млинців змастити олією, розігріти, зайву олію вилити в тісто. Черпаком набрати трішки тіста, вилити на сковороду формуючи млинці. Випекти таким чином усе тісто. 


Для заливки вершки змішати з пудрою. Відкласти.

Змішати сир з цукровою пудрою, ванільним цукром, йогуртом і жовтком, збити блендером до однорідності. 

Намастити млинці сирною начинкою, загорнути трубочкою. 



Викласти закручені млинці в змащену маслом форму. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хв. 


Витягнути млинці з духовки, залити заливкою. Пекти 5-10 хв. 


Викласти ягоди в каструлю. Додати лимонний сік, цукор і корицю. Розігріти і варити на повільному вогні 5 хв (часто не помішувати, щоб ягоди не втратили форму. Кукурудзяний крохмаль розмішати з невеликою кількістю води і додати до ягід. Перемішати, варити, помішуючи до загустіння.


 Полити запечені млинці соусом.




Смакота. Тоненькі млинці, ніжна сирна начинка і ягідний соус утворюють довершений смак. Дуже класна страва для святкового сніданку чи вечері.




До речі, цей перепис можна дещо спростити. Для цього можна запекти закручені млинців в дужовці 10-15 хвилин, пропустивши етапи з вершковою заливкою та ягідним соусом.   




До речі, замість чорниць чи лохини можна використати інші ягоди, наприклад малину, смородину, порічки тощо. Тож кожного разу млинці смакуватимуть по-іншому. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар