Зізнаюся, я дуже люблю млинці. Різні. З будь-якими начинками і, навіть без:). А сьогодні хочу поділитися з Вами класним переписом Запечених млинців з сиром і ягідним соусом. Це неймовірно смачно. Рекомендую. Рецептик знайшла в одному з своїх улюблених польських блогів.
Інгредієнти. Тісто: 3 яйця, 1 ч. л цукру, дрібка солі, 170 г борошна, 0,5 л молока, 50 мл рафінованої олії. Начинка: 500 г кисломолочного сиру, 2-3 ст. л цукрової пудри, 1 ч. л. ванільного цукру, 2 ст. л натурального йогурту або сметани, 1 яйце. Кремова заливка: 150 г сметани (15-20%), 1 ст. л цукрової пудри. Ягідний соус: 1 скл. лохини або чорниці (можна мороженої), 3 ст. л лимонного соку, 2 ст. л цукру, 1/2 ч.л меленої кориці, 1 ч. л без гірки кукурудзяного крохмалю.
Влити в миску молоко, додати яйця, сіль, збити. Додати борошно, ретельно збити, щоб не було грудочок.
Додати олію, ще раз збити.
Пательню для млинців змастити олією, розігріти, зайву олію вилити в тісто. Черпаком набрати трішки тіста, вилити на сковороду формуючи млинці. Випекти таким чином усе тісто.
Для заливки вершки змішати з пудрою. Відкласти.
Змішати сир з цукровою пудрою, ванільним цукром, йогуртом і жовтком, збити блендером до однорідності.
Намастити млинці сирною начинкою, загорнути трубочкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар