суботу, 14 березня 2015 р.

Штрудель з вишнею нашвидкуруч


Цікаво чи є хтось, хто не любить штруделі? Мабуть, таки десь існує одна людина на мільйон чи на мільярд, яка не дуже любить цей вид випічка, принаймні я таких не зустрічала :). Штрудель з яблуками - це класика з усіх класик. А я вирішила спекти штрудель з вишнями. Також дуже смачно.


Щоб замісити і розтачати-розтягнути правильне тісто на штрудель треба трішки побавитися. Але з будь-якої ситуації можна знайти набагато швидший та легший вихід. Тут на допомогу прийде готове слойоне тісто. Я часто практикую його саме для штруделів, адже виходить тонким смачним, а ще економить час. Рецепт вишневої начинки для завиванця знайшла на сайті "Готовим дома". Справді дуже класний рецепт. Тепер буду робити лише так.
Інгредієнти. 500 грамів замороженого листкового тіста. 600-800 грамів замороженої вишні, 300 грамів цукру, 50 грамів грецьких горіхів, 50 грамів пісочного печива (можна взяти сухарі), 50 грамів вершкового масла.

Для начинки розморозити вишні, відділити кісточки. Вишні перекласти в сотейник. 

Додати 200 грамів цукру, перемішати.

На маленькому вогні довести вишні до кипіння. Варити близько п'яти хвилин, час від часу помішуючи. Зняти вишні з вогню, дати вистигнути в сиропі. 

Потім відкинути вишні на дуршлаг, щоб стік сироп.

Сироп ну дуже вже смачний, тож його можна випити або ж додати до чаю чи до якоїсь іншої страви, яка вже народилася у вашій схильній до експериментів голові:). 
Горіхи та печиво змолоти в блендері до крихт.

Тісто розморозити і тонко розтачати. 



Змастити його розтопленим маслом. 

Посипати горіхами та печивом, залишивши вільними кілька сантиметрів від країв тіста. 

Розкласти вишні. 

Посипати їх 100 грамами цукру. 

Звернути рулет, защипати краї.

Деко, на якому будемо пекти штрудель, вистелаємо пергаментним папером. 

Викладаємо на нього штрудель. У мене деко було трішки меншим, аніж вийшов штрудель, тому я його зігнула буквою "Г". Змастити рулет маслом. 

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. 

Все наша традиційна для Галичини випічка готова. Дуже добре і вишукано штрудель смакує теплим у поєднанні з кулькою морозива.



Ммм. Кожен шматочок робить ваш день вишневим:) та смачним!
















Немає коментарів:

Дописати коментар