пʼятниця, 27 березня 2015 р.

Бельгійські вафлі, або Дивовижно смачний сніданок


Про вафельницю я мріяла давно. І от одного прекрасного дня, а яким він ще може бути:), моя мрія здійснилася. І я стала володаркою цієї чудо техніки. Зізнаюся чесно, що я довго шукала у всесвітній павутині рецепт ідеальних, на мій погляд вафель, і після кількох спроб, здається я його таки знайшла. В пригоді став сайт "Едим дома". Тож тепер і я готова розказати як готуються справжні бельгійські вафлі на український манер:).


Інгредієнти. 175 грамів борошна, 85 грамів масла, 225 мл молока, 2 яйця, пів чайної ложки солі, 2 столові ложки цукру, 1 пачка ванільного цукру, дрібка кориці для аромату (хто не любить можна і не давати), 1 чайна ложка порошку до печива.



Спочатку з'єднуємо усі сухі складники: просіяне борошно, сіль, цукор, ванільний цукор, порошок до печива, корицю.

Масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Жовтки відділяємо від білків.Збиваємо молоко, жовтки та масло до однорідної консистенції.


Додаємо борошняну суміш і продовжуємо збивати, щоб не було згустків.


Тим часом збиваємо білки з дрібкою солі до крутої піни. Останній штрих - додаємо білки в наше тісто і акуратно вимішуємо знизу вверх.

Вафельницю розігріваємо та змащуємо олією.

Викладаємо на неї тісто у мене на кожну половинку пішло 3 столові ложки суміші.

Закриваємо вафельницю і печемо до зарум'янення.

Час випікання залежатиме і від потужності вафельниці. Мої вафлі пеклися десь до 10 хвилин. Мені складно сказати точний час, бо я його не засікала.
Так як моя вафельниця квадратної форми, то я розрізала готові вафлі на трикутники, полила розтопленим шоколадом та заздалегідь розмороженим полуничним пюре. Вийшло дуже красиво та смачно. Як на мене, це ідеальний суботній чи недільний сніданок!









Усім смачних вихідних!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар