понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Гарбузове печиво з шоколадом і горіхами


Спекти Гарбузове печиво з шоколадом я збиралася уже довгенько. Але все ніяк не доходили руки до самого процесу приготування. Все зупинялося на етапі переглядання рецептів та фото цього печива в інших кулінарних блогах, сайтах та журналах. І ось цей час таки на став, десь за 40 хвилин, який зайняв процес приготування, я вже насолоджувалася духмяним і яскравим печивом, котре ідеально підходить до холодної осінньої пори.

Інгредієнти:  350 г гарбузового пюре (така кількість вийде з 600 г гарбуза), 2,5 склянки борошна, 1 яйце, 120 г масла, 1 склянка цукру, 100-150 г чорного шоколаду, 50-100 г грецьких горіхів, дрібка солі,1 пачка ванільного цукру, 1 ч. л кориці, 0,5 ч. л меленого сухого імбиру, 0,5 ч. л мускатного горіха, 2 ч. л порошку до печива, 0,5 ч. л соди.
Перш ніж перейти до приготування цього печива потрібно приготувати гарбузове пюре. Для цього шматок гарбуза приблизно 600 г чистимо від серцевини, шкірку залишаємо. Обгортаємо гарбуз фольгою.
Гарбуз ставимо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 60-90 хвилин.
Спечений гарбуз витягаємо з духовки, розмотуємо з фольги і даємо охолонути. 
З гарбуза ложкою виймаємо м'якоть.
Так як я готувала гарбузове пюре в переддень випікання печива, то втрамбувала його в півлітрову банку і поставила до холодильника. Гарбузове пюре є основою багатьох різноманітних рецептів, в холодильнику воно може зберігатися до п'яти днів.  
Безпосередньо перед замішуванням тіста подрібнила пюре в блендері. В миску просіяти борошно, додати сіль, спеції, соду, порошок до печива і перемішати.
 Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. До розтопленого масла додати цукор та ванільний цукор, вимішати впродовж 1 хвилини.
Додати гарбузове пюре та яйце, перемішати до однорідності.

Горіхи дрібно порізати.
Шоколад нарізати кубиками. Можна використовувати готові шоколадні краплі.
До солодкої яєчно-гарбузової суміші додаємо поступово в три прийоми борошно і вимішуємо до однорідної густої суміші. 

Тоді додаємо шоколад і горіхи,  акуратно вимішуємо.



Форму вистелити пергаментом. Мокрими руками формуємо з тіста кульки та складаємо на деко, залишаючи проміжки між печивом, адже під час випікання воно добряче збільшиться в об'ємі.

Пекти в розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин. Час випікання залежатиме від величини тістечок.



Смак цього печива мені нагадує такий знайомий з дитинства смак медівничків. Дуже смачні, пряні і теплі, саме такі епітети мені хочеться вжити характеризуючи цю випічку, адже як на мене, вона має чудодійний зігріваючий ефект, такий необхідний восени.

  


 Дуже смачно, горішки та шоколад доповнюють пряний смак цього печива і додають йому вишуканості. Мій друг восьмикласник Діма сказав, що це найсмачніше печиво, яке він коли не-будь пробував:). А печиво й справді смачне. Мої сподівання були виправдані.


Смачного!

2 коментарі: