середу, 26 жовтня 2016 р.

Гарбузовий чізкейк "Хеловін", або Страшно смачне меню


І який же Хеловін без гарбузового пирога чи чізкека? Мабуть, дуже невдалий. Не люблю невдалих свят, тому вирішила приготувати гарбузовий чізкейк і, звісно, не забула про тематичне декорування.

Інгредієнти. Корж. 150 г пісочного печива з какао, 100 г грецьких горіхів, 70 г масла, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л какао. Маса. 1 кг домашнього сиру, 250 мл вершків або сметани, 4 яйця, 200 г цукру, 500-600 г гарбузового пюре, 1 пачка ванільного цукру, 2 ч. л. кориці, 1/4 ч л. меленого сухого імбиру, 1/4 ч. л меленого мускатного горіха, 2 ч. л. куркуми, цедра з 1 лимона, 2 ст. л. лимонного соку, 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Горіхи та печиво змолоти в блендері в крихту. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. 


До крихти додати какао, цукор і корицю, ретельно змішати всі складники, влити розтоплене масло і перемішати.
Роз'ємну форму розміром 24-26 см вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Я використовувала тортівницю діаметром 24 см з високими бортами, з цих складників виходить багато маси, тому потрібно брати ємність більшого розміру.
 Висипати у форму вологу крихту, втрамбувати, утворюючи невеличкі борти.
А тепер приступаємо до приготування сирної маси. Спочатку потрібно приготувати гарбузове пюре. Для цього вдвічі більший шматок гарбуза, аніж нам потрібно пюре, чистимо від серцевини, а шкірку залишаємо. Обмотуємо його фольгою і ставимо запікати в розігріту до 180 градусів духовку до готовності. Приблизно на годину-півтори. 
розмотуємо фольгу і даємо гарбузу охолонути, зл иваємо зайву рідину, що утворилася під час запікання. Далі ложкою вишкрібаємо зі шкірки усю м'якоть та пюруємо її блендером.
У велику миску викладаємо сир, яйця, вершки, цукор, спеції, збиваємо блендером до однорідності. Можливо, декого з вас зацікавить для чого я додаю куркуму. Цю дуже корисну спецію вирішила дати для підсилення кольору сирника. Забігаючи наперед, скажу, що вона виконала свою місію.
Додаємо гарбузове пюре, цедру, лимона та лимонний сік та збиваємо ще раз до кремової консистенції. В кінці даємо крохмаль і ще раз збиваємо.
 Сирну масу виливаємо на корж. Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 80 хвилин. Під решітки на низ духовки традиційно ставлю миску з гарячою водою для рівномірного випікання сирника.
Готовий сирник залишаємо на 30 хв. у вимкнутій духовці з привідкритими дверцятами. Далі повністю охолоджуємо сирник і приступаємо до декорування. Для цього в інтернеті вибрала тематичну картинку. Щоб підкреслити гарбузовість сирника обрала зображення ліхтаря Джека. З картинки вирізала трафарет, його поставила на сирник і щільно притиснула.
Зверху сирник присипала какао. Це краще робити з допомогою маленького сита.
Акуратно, щоб не змазати малюнок, забираємо трафарет. Ось такий у мене вийшов декор.
Такого красеня потрібно якнайшвидше сфотографувати.


 Впевнена такий сирник створить справжню хеловінську атмосферу, більше вже можна нічого і не вигадувати, а просто приготувати свої улюблені страви.



 Сирник вийшов дуже ніжним, пряним з легкими гарбузовими нотками та горіховим після смаком. Словом, справжнісінька смакота.Куркума додала чізкейку сонячності, а гарбузове пюре не забитої, більш кремової текстури. З таким чізкейком Хеловін точно не буде похмурим:).


 У мене вийшов доволі великий чізкейк розрахований на велику кампанію, тож ви за потреби можете сміливо поділити усі складники на два.


Бу.

6 коментарів: