вівторок, 10 січня 2017 р.

Журавлиновий напій


Коли за вікном сніжна морозяна зима хочеться зігрітися смачним чаєм чи запашним какао. Цієї зими мені дуже полюбилася журавлина, тому побачивши в мережі рецепт журавлинового напою, одразу ж вирішила його приготувати. Тож нині ділюся з вами своєю варіацією цього ягідного чаю.

Інгредієнти. 350 г журавлини (0,5 л), 2 л води, 7 ст. л. цукру, 1 зірочка бодьяну, 2 палички кориці, 3 гвоздики. 


В каструлю налити воду, додати прянощі та цукор, розмішати. Закип'ятити цю суміш.
Журавлину помити та подрібнити в блендері.

Ягідне пюре перекласти в киплячий сироп, розмішати, потримати на вогні кілька хвилин.
Відставити напій з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 10-20 хвилин. Процідити.
Готовий напій розлити по горнятках і насолоджуватися смачним вітамінним чаєм.



Напій можна вживати як гарячим, так і охолодженим. В теплому вигляді він буде більше схожим на чай, в холодному на компот.

 А тепер кілька слів про смак. Це доволі ароматний напій з кислинкою. Мені особисто він дуже подобається, те що треба взимку. Окрім яскравих смакових якостей, цей напій є надзвичайно корисним, піднімає імунітет, зігріває і покращує настрій. Усі чудодійні властивості цього напою перевіряла на собі та своїх близьких, ефект перевершив усі сподівання:).


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар