суботу, 14 січня 2017 р.

Кукурудзяна запіканка з в'яленими помідорами

У моїй сім'ї дуже люблять кукурудзяну крупу, найчастіше готуємо з неї банош або просто варимо і їмо з бринзою чи твердим сиром. Сьогодні пропоную цікавіший варіант - Кукурудзяної запіканки з в'яленими помідорами. Українська страва зі середземноморським акцентом.
Інгредієнти: 1,2 л. води, 300 г дрібної кукурудзяної крупи, 250 г свіжих або морожених помідорів, кілька гілочок базиліку, 3 ст. л. вершкового масла, 4 ст. л. олії, 10 в'ялених помідорів, 1 цибуля, 100 г твердого чи плавленого сиру, 1 ч. л. сухої шавлії або готову суміш прованських чи італійських трав, сіль, перець за смаком.

Закипятити воду, підсолити, тонкою цівкою, постійно розмішуваючи, всипати крупу. Варити на малому вогні, час від часу помішуючи, поки каша не загусне. До каші додати вершкове масло і 2 ст. л. тертого твердого сиру, посолити до смаку, вимішати.

Помідори ошпарити кип'ятком, зняти шкірку, нарізати кубиками. 


В'ялені помідори також порізати кубиками.

 Цибулю порізати дрібно. 

Базилік подрібнити. 

Цибулю потушити на олії з сіллю, перцем і травами до прозорості. 

Додати два види помідорів, порізаний базилік, тушити 7-10 хвилин. 

Томатний соус додати до кукурудзяної каші, ретельно вимішати, посолити і приправити до смаку.

 Форму змастити маслом, посипати кукурудзяним борошном. Кашу викласти у форму, розрівняти посипати тертим сиром. Я використовувала плавлений і забігаючи наперед скажу, що в цьому випадку краще використовувати твердий сир, бо він краще плавитиметься. 

Пекти в розігрітий до 180 градусів духовці 30 хвилин. 



Смакота. Запіканка виходить пікантною, кукурудзяна крупа дуже добре смакує з помідорами як свіжими, так і в'яленими, які так гарно доповнює базилік.



Ця страва змушує подивитися на звичайну кукурудзяну крупу з іншого боку. В такому варіанті кукурудзянка легко прикрасить святковий стіл і додасть свята до буденного.



Ця запіканка - на всі випадки життя. Гарно смакуватиме як на сніданок, так на обід чи вечерю. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар