середу, 25 січня 2017 р.

Салат в банці з кукурудзою і тунцем


В банці можна пириготувати майже все: десерт, пиріг, какао, запіканку і ще багато чого іншого. Сьогодні ж пропоную - салат в банці. Зізнаюся щиро, мені вже так хочеться весни, а саме цей яскравий і кольоровий салат принесе краплинку весни в зимовий день, перевірено на собі.
Інгредієнти: половина цибулі, 1 банка консервованого тунця у власному соці, 1 авокадо (можна замінити огірком), 4 ст. л. консервованої кукурудзи, пучок руколи чи листя салату, оливкова олія, сіль, перець за смаком. 
Цибулю почистити, порізати півкільцями.
Руколу помити і посушити. Авокадо почистити, порізати тоненькими пластинками.
З цих складників у мене вийшла одна півлітрова банка салату. Можна зробити кілька менших порцій. На дно банки викласти цибулю, злегка посолити, поперчити.
Зверху викласти тунець.
Наступний шар - порізане авокадо, злегка посолити і поперчити.
Поверх авокадо викласти кукурудзу. Зелений і жовтий - гармонійні сусіди:).
 Останній штрих - викласти руколу чи листя салату і полити оливковою олією. Також посолити і поперчити.
Лічені хвилини - і салат в банці готовий. Така подача є дуже модною та оригінальною, а ще доволі практичною, адже такий салат можна приготувати заздалегідь, а перед самим споживанням просто висипати на тарілку або ж подати прямо в банці, таким чином страва збереже свою свіжіть і смак.



Також такий салат просто створений для того, щоб його взяти з собою: на роботу, пікнік чи ще кудись. Дуже зручно і смачно.



 Зі складниками салату можна фантазувати як завгодно, а можна довго не мудрувати і просто приготувати свій улюблений салат або ж зімпровізувати, врахувавши вміст свого холодильника:).

2 коментарі:

  1. У Вас дуже цікавий блог і чудові рецепти!! Натхнення Вам!

    ВідповістиВидалити