середу, 11 січня 2017 р.

Гарбузова ікра

Спочатку за цим рецептом я готувала кабачкову ікру, потім вирішила спробувати зробити цю страву з гарбузом і була вражена її смаком. Гарбуз у ній майже не відчувається, можна легко сплутати з морквою:). Вже давненько не публікувала страви з гарбуза, тож сьогодні виправлю цю ситуацію.
Інгредієнти. 1 невеличкий гарбуз або половинка більшого (до 1 кг), 1 велика цибуля, 1 велика морква, 2-3 зубчики часнику, невеличкий пучок кропу, 4-5 невеликих помідорів свіжих чи морожених, сіль, перець, дрібка мускатного горіху, готова суміш прованських чи італійських трав.
Цибулю порізати кубиками. 

Моркву натерти на крупній тертці. 

Гарбуз почистити від шкірки і серцевини, порізати кубиками. 

Свіжі помідори обдати кип'ятком і зняти шкірку. Цього разу використовувала морожені. Тож морожені томати потрібно розморозити в мікрохвильовці і також зняти шкірку, порізати дрібним кубиком.
Кріп дрібно порізати.

На одній сковородці на соняшниковій олії потушити цибулю з морквою до готовності. Овочі посолити. 

На другій сковородці потушити гарбуз також на олії, щоб гарбуз швидше приготувався накрити його кришкою, час від часу помішуючи, щоб не пригорів. 

До готового гарбуза додати потушені овочі, потовкти товкачиком. 

Продовжувати тушити, час від часу розминаючи колотівкою. 

Згодом додати порізані помідори, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і трави. 

Наприкінці приготування ікри додати витиснений часник та порізаний кріп, доправити страву до смаку, ще раз пройтися колотівкою і ще декілька хвилин протушити. 

Насправдю цю гарбузову ікру готую доволі часто, втім якось ніяк не вдавалося зафіксувати процес приготування та фінальний вигляд, тому вона ніяк не потрапляла до мого блогу. Радію, що нарешті я це зробила і Гарбузова ікра таки стала одним з рецептів мого смачного блогу.

Влітку і восени, замість гарбуза сміливо можна давати кабачок або поєднати обидва овоча, смак страви буде зовсім іншим, втім так і залишиться смачним.


Фішка цієї ікри в тому, що овочі тушаться окремо, не втрачаючи своїх смаків, вже потім опинившись таки в одній сковороді доповнюють один одного. 




Довершують смак цієї страви помідори та часник, вони додають їй пікантності та маскують гарбуз, тож можете сміливо давати цю ікру і гарбузоненависникам:). Впевнена, гарбуза вони там не розпізнають:). 


Страва смакує як холодною, так і гарячою. Мені подобається у двох варіантах, це прекрасна закуска, доповнення до риби чи м'яса, чи просто намазка на хліб. 

Немає коментарів:

Дописати коментар