понеділок, 23 січня 2017 р.

Пунш з грушами та яблуками


Пунш - це ідеальний зимовий напій. Коли на вулиці холодно хочеться якнайшвидше прийти до хати і зігрітися. Щоб довго не тулитися до батареї чи не лізти одразу під всі ковдри, рекомендую приготувати ароматний і зігріваючий напій. Особливо добре смакує наприкінці робочого дня:).
Інгредієнти: 500 мл води, 1-2 ч. л. чорного чаю, 50 мл рому (віскі, коньяку, джину тощо), 1 яблуко, 1 груша, 1 паличка кориці, мед за смаком (я дала 1 ст. л.). 
Воду закип'яти, засипати чай, забрати з вогню і дати настоятися 5-7 хвилин. 

Чай процідити. Грушу та яблуко почистити від шкірки та серцевини, порізати на четвертинки.

Фрукти покласти в проціджений чай. 

Додати мед, корицю, влити алкоголь. 

Дати настоятися 5-10 хвилин і насолоджуватися смаком і ароматом теплої зими.



Я навмисне не вказала кількість меду, адже цей складник дуже індивідуальний. Не любите мед, додавайте цукор, або взагалі не додавайте ні мед,ні цукор, адже напій і від фруктів, особливо від груш, буде достатньо солодким.



Цей напій вийшов у мене в міру солодким та ароматним. Груші, яблука, кориця і чай створили справжню гармонію в склянці, яку доповнив аромат і присмак рому. Те, що треба до зими.

Немає коментарів:

Дописати коментар