четвер, 19 січня 2017 р.

Брускетта з гарбузом


Якщо вам набридли звичні бутерброди пропоную їм гарну альтернативу - брускетти з гарбузом. Це буде модно, здорово і сучасно. Рецепт підглянула в блозі Едуарда Насирова "Хеппіфуд".
Інгредієнти: 1 невеличкий гарбуз до 1 кг, 3 зубчика часнику, 50 г грецьких горіхів, 50 г в'ялених помідорів, готова суміш прованських трав, сіль, перець за смаком, оливкова олія, 0,5 багета, 50 г твердого сиру.
Гарбуз почистити від шкірки та серцевини, порізати скибочками. 

Посолити, додати трав, скропити оливковою олією. 

Викласти на деко вистелене пергаментом, збоку поставити часник. 

Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності. Часник може спектися швидше, тому за ним варто стежити, щоб він не згорів.

Горіхи перемолоти в чаші блендера. 

Гарбуз, в'ялені помідори і часник - подрібнити в блендері до однорідної маси. 


Вимішати гарбузове пюре з подрібненими горіхами, ретельно вимішати, приправити до смаку.

Багет порізати скибочками, запекти в розігрітій духовці до хрумкої скоринки, 5-7 хвилин. Намастити гарбузову масу на багет.

Викласти на тарілку, посипати тертим сиром і подавати до столу. Я зробила кілька фото з сиром та без.



Зізнаюся чесно, мої домашні скептично ставилися до гарбузової намазки, втім цей скепсис тривав не довго, до першої дегустації брускетти:).


 Вийшло доволі пікантно і смачно, в'ялені помідори дуже вдало відтіняють і доповнюють смак гарбуза. Відтепер ця страва є моєю улюбленою. Точно робитиму її ще і ще.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар