четвер, 19 січня 2017 р.

Брускетта з буряком


І ще одна брускетта, цього разу з буряком. Також незвичний варіант для святкових канапок. Втім, інколи варто відходити від традицій та експериментувати:). Рецепт цієї закуски також знайшла у блозі Едуарда Насирова "Хеппіфуд". 
Інгредіенти: 1 буряк (300-400 г), 100 г фети або бринзи, 1 ст. л. оливкової олії, 1-2 ч. л. бальзамічного оцту або соусу "Бальзаміко", 1 ч. л. рідкого меду, 50 г грецьких горіхів, 50 г твердого сиру, сіль, перець, готова суміш прованських трав, 0,5 батона.
Буряк відварити до готовності або ж обгорнути фольгою і запекти в духовці 60 хвилин. Думаю, до цієї закуски краще підійде таки запечений буряк. В цьому варіанті овоч буде щільнішим, не таким водавим та ароматнішим. Готовий буряк почистити від шкірки, подрібнити в блендері до дрібних кусочків. 


Додати фету, змішати з буряком. 

Додати оливкову олію, "Бальзаміко", мед, сіль, перець, трави та подрібнені горіхи, ретельно вимішати.


Батон нарізати скибочками. 

Підсушити в духовці або на сухій сковороді.

 Викласти намазку на підсушений батон. 
Затерти твердим сиром.



Гарний приклад того як з простих і недорогих продуктів можна приготувати вишукану закуску. Все просто і легко, а найголовніше - смачно.



В принципі бурякову намазку можна подавати як салат, просто викласти у салатницю і подавати до столу.  Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар