четвер, 20 липня 2017 р.

Базиліковий лимонад


Про цей напій можна складати легенди:). Його дивовижний рожевий колір - це не витвір харчових барвників, а результат дії фіолетового базиліку. Як виявилося, з нього виходить неймовірно смачний, незвичний та освіжаючий напій, який до того ж закохує в себе з першого погляду, адже вражає не лише смаком, а й кольором.
Інгредієнти: сік з 2 лимонів або лаймів, 4 ст. л. цукру або меду, 3 пишні гілочки фіолетового базиліку, 2 літри гарячої кип'яченої води.


Викласти в глечик або банку помитий базилік. 

Додати мед, витиснути сік з лайму. 

Залити все гарячою водою, ретельно розмішати.

 Закрити кришкою, залишити напій охолоджуватися. 

Я зазвичай готую такий лимонад ввечері, щоб на ранок насолоджуватися екзотичним напоєм. Майте на увазі від меду напій може злегка помутніти, а смак лимонаду буде багатшим та трохи іншим, аніж з цукром.


Цей лимонад за літо робила велику кількість разів, але найчастіше - більшу порцію, адже він неймовірно смачний і випивається швидко. Тож, пропорції такі: 3 л води, 1 пучок фіолетового базиліку, 6-7 столових ложок цукру, 3 лайми або лимони. Тобто як, помітили, початковий рецепт і його пропорції збережено. На кожну літру води додавайте 1 лимон чи лайм і 2 ст. л. цукру чи меду, ну і звісно додатковий базилік. 


 Ніжно рожевий колір лимонаду вражає, це справжня магія, яка твориться на ваших очах.
Зізнаюся, що раніше доволі скептично сприймала базиліковий лимонад, навіть не підозрювала, що він настільки смачний. Справжній порятунок в спекотну пору року. Найкраще смакує охолодженим. Рекомендую подавати лимонад з гілочкою базиліку, кружальцем лайму та льодом.


Кількість цукру чи меду можете коригувати за своїм смаком, шляхом проб та помилок можна знайти свій ідеальний варіант. Я його вже знайшла.




Лимонад має пряний, цікавий та освіжаючий смак. До того ж він дуже корисний, адже базилік має море лікувальних властивостей. Безперечно, це улюблений напій мого літа!  

Немає коментарів:

Дописати коментар