суботу, 11 квітня 2020 р.

Великодній сирник з персиками


Не уявляю Великодня без сирника, вважаю цей вид випічки - ідеальним для будь-якого свята, особливо, для Воскресіння Господнього. Тому сьогодні хочу поділитися зі своїми читачами рецептом неймовірно смачного і ніжного сирника. Крухе тісто, ніжна сирна маса, соковиті персики і шапочка з білків та тертого тіста - ідеальний тандем.
Інгредієнти. Тісто: 3 скл. борошна, 250 г масла або маргарину, 3 ст. л. цукру-пудри, 5 жовтків, 1 ч. л. порошку до печива, дрібка солі, 2 ст. л. холодної води. Сирна маса: 1 кг 200 г домашнього сиру, 3 яйця, 250 мл вершків, 1 скл цукру (200 г), 1 пачка ванільного цукру, 4 ст. л. кукурудзяного чи картопляного крохмалю. Додатково: 1 пачка консервованих персиків (800 г), 5 білків, 3/4 скл цукру.
  В глибоку миску просіяти борошно, додати пудру, дрібку солі, перемішати. Додати порізане кубиками холодне масло. Швидко перетерти руками до утворення вологої крихти.

 Додати жовтки, почати замішувати тісто. 

Додати 2 ст. л. холодної води і замісити м'яке тісто. До речі, якщо у вас доволі великі жовтки, то цей крок можна буде пропустити. Під час замішування тіста зрозумієте: потрібно додавати воду чи ні.

Поділити тіста на дві частини. Кожну частину обгорнути харчовою плівкою. Одне тісто поставити до холодильника, друге - до морозильної камери приблизно на 2 години.

В миску викласти сир, яйця, цукор, ванільний цукор, вершки. Збити погружним блендером до однорідності. 
 Додати крохмаль і ще раз збити.
Персики відкрити, вилити на сито, щоб стік сироп.
Кожну половинку персика порізати на чотири частинки.
Форму розміром 40 на 30 см вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном.

Одну частину тіста витягнути з холодильника, розкачати в пласт.
З допомогою скалки акуратно перекласти корж  у форму, за потреби розрівняти. Наколоти виделкою. Пекти в розігрітій до 180-190 градусів духовці 15 хвилин або до золотистості. 
Охолоджені білки збити з дрібкою солі, спочатку на малих обертах, згодом збільшити їх до максимуму. Збивати до стійких піків.
Не перестаючи збивати, потрохи додавати цукор. Піна має бути стійка. Важливо збивати білки вже безпосередньо перед випіканням сирника.
На підпечений корж, можна гарячий, викласти сирну масу. Розрівняти.

 Зверху викласти персики.

Акуратно викласти білки, розрівняти.
На білковий шар натерти на крупній тертці заморожене тісто. Злегка приплюснути рукою.

Пекти в розігрітій до 175 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. Готовий сирник залишити остигати в духовці з привідкритими дверцятами.



Сирник виходить смачним та ніжним. Подобається, як смакує тандем крухого тіста, сиру, персикі і білкової шапочки під натертим тістом.


Ввважаю що для Великодня ідеально підійде випічка з персиками, а якщо поєднати ці фрукти з сиром, то, як на мене, це взагалі ідеальний тандем.
  



 Сирник неймовірно смачний. Подобається, що він в міру солодкий, а сирна маса - дуже ніжна і класно контрастує з крухим тістом і соковитими персиками. Смачного! 

Немає коментарів:

Дописати коментар