пʼятницю, 17 квітня 2020 р.

Королівський кокосовий сирник


І знову публікую рецепт сирника. Цього разу в меню - Кокосовий королівський сирник. Шоколадне тісто і кокососва сирна маса утворюють смачний тандем, ідеальний до великоднього столу.
Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна, 120 г масла, 100 г цукру-пудри, 1 ст. л. смальцю (можна замінити маслом), 1 жовток, 3 ст. л. сметани, 2 ст. л. какао, 0,5 ч. л. порошку до печива. Маса: 1 кг домашнього сиру, 5 яєць, 1 білок, 180-200 г цукру, 100 г кокосової стружки, 1 банка кокосового молока (400 мл), 2 ст. л. кокосового лікеру (опційно), 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
В миску просіяти борошно, какао, додати цукрову пудру, порошок до печива, перемішати. Додати порізане кубиками холодне масло, швидко перетерти руками до утворення вологої крихти.
 Додати жовток і сметану, замісити м'яке тісто.
Розділити тісто на дві частини. Обгорнути кожну харчовою плівкою і поставити в морозильну камеру мінімум на дві години, можна на ніч або навіть на кілька днів.
У велику миску викласти сир, яйця, білок, кокосове молоко, цукор, кокосовий лікер, ретельно збити. До речі, в блозі є рецепт домашнього кокосового молока, яке гарно підійде до цього перепису. 
Додати кукурудзяний крохмаль, ще раз збити.
Додати кокосову стружку, ретельно вимішати.
Форму, розміром 25 см на 25 см (підійде також форма, діаметром 22 см на 33), вистелити пергаментом, змастити маслом, посипати борошном. На дно форми натерти на крупній тертці одну частину тіста. Злегка приплюснути. Пекти в розігірітій до 190 градусів духовці 10 хвилин.
  На підпечений корж, можна гарячий, викласти сирну масу, розрівняти.
Зверху потерти другу частину замороженого тіста.
Зменшити температуру духовки до 170 градусів, пекти 1 годину 20 хвилин. Вимкнути і залишити сирник в духовці з привідкритими дверцятами на 30 хвилин.



 Структура сирника щільна, не волога. Десерт виходить солодким, з ніжним кокосовим смаком. Шоколадне тісто гарно відтіняє смак начинки.



Терте тісто на сирнику чи на пляцку асоціюється у мене з моїм дитинством, адже моя мамуся дуже часто застосовувала цей кулінарний прийом у домашній випічці. Особливо, ми з братом любили пляцок "Їжачок":-).


 Готуючи сирник, дала 200 г цукру, так як не люблю надто солодку випічку, то наступного разу зменшу кількість цукру до 180 грамів.



 Усім смачних і вдалих експериментів! 

Немає коментарів:

Дописати коментар