понеділок, 27 квітня 2020 р.

Курячі котлетки зі шпинатом


Останнім часом - це мої улюблені котлетки, адже вони неймовірно смачні і соковиті. Готую їх, як з курячого, так і з індичого фаршу, в обидвох варіантах виходить - класно. А головне - по-весняному, адже шпинат кожній страві додає яскравості.
Інгредієнти: 600 г курячого або індичого м'яса, 150 г замороженого шпинату, 1 яйце, 150 г панірувальних сухарів, 50 мл вершків або молока, 0,5 ч. л. сухого часнику, сіль, перець за смаком.

Якщо у вас не готовий фарш, а м'ясо, курятина або індичатина, його потрібно змолоти. Шпинат розморозити, відтиснути від зайвої рідини.
В миску викласти фарш, додати відтиснений шпинат, яйце, вершки, 3 ст. л. сухарів, сушений часник, сіль, перець. Щодо вершків, то рекомендувала давати їх в кінці, адже консистенція фаршу через шпинат може бути рідкуватою, то вершки можна буде взагалі не давати або зменшити кількість. Я наприклад, цього разу пропустила цей складник. Всі складники фаршу ретельно вимішати. Не шкодуйте зусиль та часу, чим краще вимішаєте фарш, тим смачнішими будуть котлетки.
 На дошку висипати панірувальні сухарі. Мокрими руками з готового фаршу сформувати котлетки, обкачати з обидвох боків в сухарях.
Смажити на розігрітій олії спочатку на сильному вогні з обох сторін. Тоді зменшити вогонь, накрити кришкою і довести котлетки до готовності, не забуваючи їх перевертати.

Готові котлетки викласти на тарілку вистелену паперовим рушничком, щоб забрати зайвий жир.


 На приготування цих котлеток часу багато не потрібно. Все просто і легко, головне гарно вимішати фарш, приправити до смаку і не спалити під час смаження.



Котлетки виходять дуже соковитими та смачними, шпинат додає смаку свіжості і цікавинки. Останнім часом, дуже часто використовую шпинат в інших стравах, додаю його до зупок, запіканок, котлеток, сирничків. словом, експериментую.  



 Такі котлетки підійдуть до будь-якого гарніру: відвареної гречки, рису, макаронів, картопельки пюре, горохового пюре, ячмінної чи пшеничної крупи, баношу, овочів-гриль, запеченого гарбуза... А сьогодні робила з них домашній бургер, вийшло неймовірно смачно.



Усім любові, натхнення і радості! Бережіть себе, мийте руки з милом, готуйте, куштуйте і не піддавайтеся паніці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар