вівторок, 7 квітня 2020 р.

Кропив'яні млинці з моркв'яною начинкою


Весна розквітає за вікном. А ми тим часом чемно сидимо вдома, не порушуючи карантину. Але нічого не зробиш з бажанням наповнювати свої, навіть щоденні страви, яскравими фарбами та смаками. Тож сьогодні в меню ідеальна весняна страва - кропив'яні млинці з моркв'яною начинкою. Смакота!
Інгредієнти. Тісто: 400 мл молока, 200 мл холодної води, 3 ст. л. олії, 2 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 250 г борошна, 20 г кукурудзяного або картопляного крохмалю, 50 г молоденької кропиви. Начинка: 2 великі моркви (500 г), 1 велика цибуля, 2 плавлених сирки, чебрець, сіль, перець за смаком.

Кропиву промити, обірвати листочки. Це рекомендую робити в рукавичках. 

Перекласти листочки кропиви в каструлю, залити кип'ятком, проварити 2-3 хвилини. 


Кропиву відкинути на сито, відтиснути, дрібно порізати.
В миску вилити воду, молоко, яйця, олію, додати сіль, цукор, просіяне борошно, збити віночком до однорідності.
До млинцевого тіста додати порізану кропиву, подрібнити суміш погружним блендером.

Готове тісто можна поставити на 30 хвилин настоятися, а тим часом займемося начинкою. Цибулю порізати кубиками.
Моркву натерти на крупній тертці.
На розігріту сковороду з олією викласти цибулю, посолити, додати чебрецю. Злегка потушкувати, буквально 5-7 хвилин.

Додати до цибулі потерту моркву, за потреби додати ще олії. Тушкувати на середньому вогні, час від часу помішуючи, до готовності. В кінці посолити і поперчити за смаком.

Тушковані очі забрати з вогню, охолодити. Плавлені сирки потерти на крупній тертці.
 До моркви з цибулею додати сирки, ретельно вимішати.
На сковороду влити небагато олії, нагріти. Зайвий жир вилити в млинцеве тісто. Невеликими порцію тіста вилити на сковороду, маневруючи нею, щоб тісто покрило все дно. Смажити з обох боків на середньому вогні. Якщо тісто буде загустим чи зарідким, то додайте трішки води чи борошна.

Начинити готові млинці начинкою, скласти трикутничком.
Млинці виходять дуже смачними та красивими. Подобається, як зелений колір налисників доповнює жовто-гаряча начинка, те що треба до весняного сезону. На жаль, не сфотографувала їх в розрізі. 



Для тих, хто скептично ставиться до страв з додаванням кропиви чи інших бур'янів:), одразу скажу, що смак млинців дуже ніжний, без зайвих запахів та смаків. Впевнена, що якщо ви не знатимете, що серед складників є кропива, то й не здогадаєтеся.   

 

Як варіант, такі млинці можна начинити масою з домашнього сиру, сметани та часнику. Впевнена і в такому варіанті налисники чудово смакуватимуть. 



Смачної та яскравої весни! Будьте здорові і радісні!

Немає коментарів:

Дописати коментар