суботу, 28 березня 2015 р.

Pink сheesecake, або Дівчатка полюбляють рожеве


Весна потребує кольору, а мене, як справжню леді, закономірно потягнуло на рожеве:), і навіть сирник у мене вийшов рожевим:). Цей рецепт я підглянула в іншому надзвичайно смачному блозі, який я час від часу читаю.  Яким він вийшов у Наді можна подивитися тут - http://kosholka.blogspot.com/2015/03/pink-mood.html. І цей пост мене настільки надихнув, що я уже наступного дня готувала рожевий чізкейк на свій манер.


Інгредієнти. Для начинки: 450 грамів сиру (стільки у мене було, хоча думаю на ці пропорції можна давати і 600 грамів), 2 яйця, 1 столова ложка масла, 1 пачка червоного киселю (я взяла вишневий), 4 столові ложки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, сушеної журавлини (можна родзинки). Для тіста: 100 грамів масла, 200 грамів борошна, 1 яйце, 1 чайна ложка порошку до печива, 1 столова ложка сметани, 1 столова ложка цукру. Для полуничного желе: 300 грамів морожених полуниць (можна замінити свіжими:)), 10 грамів желатину, 1 столова ложка цукру.

В просіяне борошно додаємо цукор, порошок до печива, ріжемо кубиками масло і розтираємо до крихт, далі додаємо яйце та сметану.

І замішуємо м'яке тісто.


А поки готуватимемо начинку ставимо його до холодильника.

В блендері змішуємо сир, яйця, масло, цукор та ванільний цукор до однорідної маси.

В ніжну кремоподібну суміш даємо журавлину - вимішуємо.

А тоді висипаємо по трошки кисіль і теж акуратно вимішуємо.

Форму змащуємо маслом та посипаємо борошом, викладаємо тісто, проколюємо виделкою.

Викладаємо на тісто рожеву масу, розрівнюємо.

Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.

Але це ще не все. Даємо нашому сирнику повністю охолонути. Тоді готуємо полуничний шар. Розморожуємо полуницю, даємо цукор і збиваємо в блендері. Желатин намочуємо в гарячій воді, розмішуємо до повного розчинення. Виливаємо його в полуниці. Готовий желатиново-полуничний шар виливаємо на сир і ставимо в холодильник для застигання.

І через кілька годин на вашій кухні порожевіє:).
Прикрасила цей мегарожевий сирник мороженими ягодами, чорна смородиня, як намене, добре відтіняє червоні відтінки:).
А червона скатертина в білі горошки - також доповнює рожевий настрій страви:).
І як без рожевих горняток:).

В розрізі - він ще цікавіший.






Так і проситься: "З'їж мене":).
Кольори й справді надихають, тож не втрималася від кількох колажів:)


І наостанок можу, сказати лише одне, весна - найкраща пора для експерементів з усім: смаками, кольорами, відчуттями... Тож не бійтеся експерементувати, адже результат того вартий і приємно вас здивує! Знаю на власному досвіді!

2 коментарі:

  1. о, класно вийшло! Рада, що рецепт став в нагоді. В мене є заморожене полуничне пюре, то напевне наступного тижня спечу вашу версію свого сирника (смішна тафтологія:) )

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Справді ваш рецепт рожевого сирника дивовижний, одразу надихає на готування)). Ггг справді смішна тавтологія з версіями))). Тішуся, що й моя версія надихає))).

      Видалити