понеділок, 29 червня 2015 р.

Ягідне морозиво


Яке це літо без морозива чи морозиво без літа?! Напевно, не надто смачне, прохолодне та цікаве. Особисто я найбільше люблю натуральне ягідне морозиво, яке продають кульками у вафельних ріжках. Дуже смачне. Тож своє перше в житті морозиво, в дитинстві не рахується, вирішила робити таке.

Рецепт цього морозива надзвичайно простий, та містить не багато інгредієнтів, там немає ні молока, ні яєць. Лише - вершки, ягоди та цукор. Рецепт підглянула на "Кукорамі" у Лесі Кравець.
Інгредієнти на 8 порцій: 400 грамів жирних вершків, 200 грамів полуниць, 200 грамів чорниць, 200 грамів цукру.

Ягоди помити, з полуниці обібрати хвостики.

Подрібнити в блендері ягоди, додати вершки та цукор і збити однорідної маси.

Але довго збивати не варто, щоб вершки не перевтілилися в масло. Масу викласти в контейнер з кришкою та поставити в морозильну камеру на одну-дві години.

За цей час почнуть утворюватися кришталики льоду, щоб їх не було масу потрібно ретельно перемішати.

Цю процедуру слід повторювати через кожну годину три-чотири рази.

А наступного дня вже сміливо можна смакувати надзвичайно смачним ягідним морозивом.
І яке морозиво без вафельного ріжка. За ними ми оббігали півміста, але все таки знайшли. В магазинах такого товару не виявилося, тож довелося "приставати" до продавців морозива. На другій точці нам продали пачку з 11 ріжків і навіть казали приходити ще. Прийдемо), адже на черзі - м'ятне морозиво з шоколадними крихтами...

 







 

Словом, смакота, яка дарує радість і таку бажану влітку прохолоду. 

4 коментарі:

  1. Зайшла до тебе в гості, а тут стільки всього смачного! Оля, ти не перестаєш дивувати!
    Я вже давно хотіла приготувати домашнє морозиво, але все ніяк не доходили руки, але з таким рецептом як в тебе я нарешті можу втілити свою давню мрію:) рецепт дійсно простий, це як раз те що мені потрібно;) і питання, в холодильнику тримаю вершки 20%, радиш брати жирніші?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Соля, за гарні слова, стараюся не закидати блог. Це морозиво - цтакож мій деб'ют, і мені так сподобалося, що зараз роблю два - малинове та м'ятне, бо маю в гостях 12-річного хлопчика треба чимось годувати)). Для цього морозива потрібно вершки 33-35% жирності, бо 20-відсотков іможуть бути зарідкими. Рекомендую брати жирніші

      Видалити
    2. ок, куплю жирніші вершки і спробую відтворити рецепт, дякую за підказку.
      Я думаю що після таких гостинців твій гість буде заходити дуже часто:) і малинове і м'ятне морозиво звучить однаково смачно!

      Видалити
    3. Ой, мій гість ще той ласун, вже нічого не залишилося нівід м'ятного, ні від малинового морозива). Але скоро опублікую рецепт. Натхненного тобі готування морозива, думаю, воно тобі сподобається)))

      Видалити