неділю, 20 березня 2016 р.

Легкий чізкейк без випічки "Сонячний"


Хоча на вулиці уже середина березня, але чесно кажучи, цей місяць не дуже нас балував сонечком, тому брак яскравих кольорів потрібно компенсувати усмішкою, яскравим одягом, аксесуарами, і звісно кольоровими тортиками. В останньому я вам допоможу:).

Цей дивовижний тортик готувала ще в лютому на день народження свого вуйка, рецепт побачила в блозі AndyChef. Робила все згідно інструкцій цього відомого кулінарного блогера, лише збільшила кількість складників вдвоє.
Інгредієнти. Основа:   210 г печива "До кави", 60-80 мл молока. Сирний мус:  400 г вершків, 500 г м'якого домашнього сиру, 400 г йогурту, 150 г цукру, 30 г желатину (я використовувала листовий), 1 лимон, 60 г молока. Фруктове желе: 6 г желатину, 120-150 г соку манго чи іншого фруктового пюре чи соку.
Приступаємо до приготування цього легкого чізкейку. Розпочинаємо з коржа. Печиво подрібнюємо в крихту в блендері.


Пересипаємо крихту в миску, доливаємо молоко, вимішуємо руками чи ложкою еластичне тісто.

Форму вистеляємо пергаментом, викладаємо тісто, утрамбовуємо, формуючи корж. Тісто доволі липке, тому найкраще це робити з допомогою силіконової лопатки яи мокрих рук..

І кілька слів щодо розміру форму, для цієї кількості складників підійде тортівниця, діаметром 22 см, я ж трішки прорахувалася і готувала в меншій формі - 20 см. Тож викручувалася, як могла, але в результаті все закінчилося добре:). Корж кладемо до холодильника, а тим часом готуємо сирний мус.
Замочуємо желатин. З листовим желатином - все легко, просто кладемо його в каструльку чи склянку і заливаємо холодною водою. Порошковий желатин також заливаємо холодною водою, розмішуємо і залишаємо набухати.

В мисці з'єднуємо сир, вершки, йогурт, цукор. 

Збиваємо погружним блендером до однорідної маси. 

З лимона вичавлюємо сік, додаємо до сирної маси, вимішуємо. 


Щоб випустити з маси зайве повітря, б'ємо мискою з масою об стійку горизонтальну поверхню кілька разів.
В каструлю виливаємо молоко, доводимо його до кипіння.

Забираємо з вогню, чекаємо кілька хвилин, щоб воно трішки охололо. Листовий желатин віджимаємо і додаємо до молока, розмішуємо до повного розчинення. Порошковий - просто додаємо до молока і теж розмішуємо до повного розчинення желатину.


Виливаємо желатинове молоко в сирну масу, збиваємо до однорідності.
Сирний мус виливаємо на корж, розрівнюємо і ставимо до холодильника на кілька годин застигати.

Коли начинка застигне приступаємо до приготування фруктового желе, яке додасть тортику яскравого кольору і неперевершеного вигляду. Желатин готуємо так як описано вище, просто заливаємо холодною водою, залишаємо набухати на 5 хвилин.
Сік виливаємо в сотейник, доводимо до кипіння. Забираємо з вогню, даємо охолонути десь до температури 80-85 градусів, додаємо набухший і віджатий листовий желатин, перемішуємо до повного розчинення.

Фруктове желе охолоджуємо, заливаємо ним торт, і знову - до холодильника. 

Загалом кількість складників желейного шару можна сміливо збільшити. Я цього не робила тому, що у мене й так були проблеми з відповідністю розміру форми:).
Готовий чізкейк витягаємо з форми, щоб це вийшло легше, потрібно злегка підігріти борти форми. Ось і все, ріжемо тортик і насолоджуємося легкістю смаку.




Цей чізкейк - ідеальний варіант для теплої весни та спекотного літа - коли так не хочеться вмикати духовку:). Хоча і взимку, і восени він добре смакує. А ще його можна зробити повністю дієтичним, якщо відрегулювати жирність молочних продуктів, які тут використовуються.

 Чізкейк настільки яскравий, що його не потрібно нічим прикрашати, адже він і так дуже красивий, сонячний та апетитний, і звісно, фотогенічний.




Смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар