Хоча на вулиці уже середина березня, але чесно кажучи, цей місяць не дуже нас балував сонечком, тому брак яскравих кольорів потрібно компенсувати усмішкою, яскравим одягом, аксесуарами, і звісно кольоровими тортиками. В останньому я вам допоможу:).
Цей дивовижний тортик готувала ще в лютому на день народження свого вуйка, рецепт побачила в блозі AndyChef. Робила все згідно інструкцій цього відомого кулінарного блогера, лише збільшила кількість складників вдвоє.
Інгредієнти. Основа: 210 г печива "До кави", 60-80 мл молока. Сирний мус: 400 г вершків, 500 г м'якого домашнього сиру, 400 г йогурту, 150 г цукру, 30 г желатину (я використовувала листовий), 1 лимон, 60 г молока. Фруктове желе: 6 г желатину, 120-150 г соку манго чи іншого фруктового пюре чи соку.
Приступаємо до приготування цього легкого чізкейку. Розпочинаємо з коржа. Печиво подрібнюємо в крихту в блендері.
Пересипаємо крихту в миску, доливаємо молоко, вимішуємо руками чи ложкою еластичне тісто.
Форму вистеляємо пергаментом, викладаємо тісто, утрамбовуємо, формуючи корж. Тісто доволі липке, тому найкраще це робити з допомогою силіконової лопатки яи мокрих рук..
І кілька слів щодо розміру форму, для цієї кількості складників підійде тортівниця, діаметром 22 см, я ж трішки прорахувалася і готувала в меншій формі - 20 см. Тож викручувалася, як могла, але в результаті все закінчилося добре:). Корж кладемо до холодильника, а тим часом готуємо сирний мус.
Замочуємо желатин. З листовим желатином - все легко, просто кладемо його в каструльку чи склянку і заливаємо холодною водою. Порошковий желатин також заливаємо холодною водою, розмішуємо і залишаємо набухати.
В мисці з'єднуємо сир, вершки, йогурт, цукор.
Збиваємо погружним блендером до однорідної маси.
З лимона вичавлюємо сік, додаємо до сирної маси, вимішуємо.
Щоб випустити з маси зайве повітря, б'ємо мискою з масою об стійку горизонтальну поверхню кілька разів.
В каструлю виливаємо молоко, доводимо його до кипіння.
Забираємо з вогню, чекаємо кілька хвилин, щоб воно трішки охололо. Листовий желатин віджимаємо і додаємо до молока, розмішуємо до повного розчинення. Порошковий - просто додаємо до молока і теж розмішуємо до повного розчинення желатину.
Виливаємо желатинове молоко в сирну масу, збиваємо до однорідності.
Сирний мус виливаємо на корж, розрівнюємо і ставимо до холодильника на кілька годин застигати.
Коли начинка застигне приступаємо до приготування фруктового желе, яке додасть тортику яскравого кольору і неперевершеного вигляду. Желатин готуємо так як описано вище, просто заливаємо холодною водою, залишаємо набухати на 5 хвилин.
Сік виливаємо в сотейник, доводимо до кипіння. Забираємо з вогню, даємо охолонути десь до температури 80-85 градусів, додаємо набухший і віджатий листовий желатин, перемішуємо до повного розчинення.
Фруктове желе охолоджуємо, заливаємо ним торт, і знову - до холодильника.
Загалом кількість складників желейного шару можна сміливо збільшити. Я цього не робила тому, що у мене й так були проблеми з відповідністю розміру форми:).
Готовий чізкейк витягаємо з форми, щоб це вийшло легше, потрібно злегка підігріти борти форми. Ось і все, ріжемо тортик і насолоджуємося легкістю смаку.
Цей чізкейк - ідеальний варіант для теплої весни та спекотного літа - коли так не хочеться вмикати духовку:). Хоча і взимку, і восени він добре смакує. А ще його можна зробити повністю дієтичним, якщо відрегулювати жирність молочних продуктів, які тут використовуються.
Чізкейк настільки яскравий, що його не потрібно нічим прикрашати, адже він і так дуже красивий, сонячний та апетитний, і звісно, фотогенічний.
Смачного!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар