вівторок, 29 листопада 2016 р.

Вар'ятка на кухні, або Два смачних роки


"День народження у тебе, День народження у тебе, Не сумуй, а веселись", - сьогодні маю гарну нагоду заспівати цю стару, як світ пісеньку. Причина, більш ніж поважна. Моєму блогу виповнюється 2 роки. За цей час "Кулінарні варіації вар'ятки" таки підросли, змужніли, набули свого неповторного шарму і не втратили дитячої безпосередності. В цей чудовий день мені хочеться підсумувати ці 365 смачних днів, згадати найпопулярніші рецепти та знакові події з життя мого чада.  
Час, то ріка, котра рухається неймовірно швидко. Я й справді не розумію, коли і як промайнуло уже 2 роки. Лише недавно я сиділа на своїй кухні і писала свій перший пост. І це було гарбузове варення - неймовірно смачна і прекрасна заготовка до інших страв: сирників, налисників, тірамісу і ще багато іншого. 

З того часу у моєму блозі гарбузових страв побільшало. Нині їх 32, на 11 більше, аніж торік. Тож блог потрохи почав перетворюватися на гарбузовий кулінарний журнал:). І, можливо, він таким би став, якби не сирники. Адже це ще одна родзинка мого кулінарного журналу. Власне, за цей рік я додала 10 рецептів сирників-чізкейків. І це ще точно не кінець, адже маю в чернетках ще кілька оригінальних рецептів цього смачнющого і корисного десерту. Тому, якщо характеризувати свій блог, то я б, мабуть, покликала на допомогу такі епітети як: солодкий, яскравий, гарбузово-сирний, колоритний, словом справжній кулінарний вар'ят як і його господиня.

За цей короткий і прекрасний рік на просторах мого блогу з'явилося близько 100 нових рецептів. Сучасних, старовинних, маминих, нових, забутих і просто смачних, корисних і не дуже, легких і більш складніших, дешевих і більш затратних. Словом, дуже різнопланових.

Але слова словами, втім пора вже переходити до якихось підсумків. Отже, вже за традицією, котру започаткувала торік, пропоную своєрідний хіт-парад рецептів за популярністю, тобто кількістю переглядів. П'ятірку лідерів замикає і торішній фаворит - вишуканий торт "Фрезьє". Вже другий рік поспіль цей десерт користується неабиякою популярністю. 

Четверту сходинку посів мій улюблений рецепт. Це хрустики за бабусиним рецептом. Це один з перших постів у моєму блозі, і буквально за кілька днів він зібрав неймовірну кількість переглядів. Це ще раз доводить те, що дорогі нашому серцю страви, від яких віє домашнім затишком, сентиментами, ностальгією та любов'ю можуть відтіснити модні і більш вишуканіші страви. Це особлива страва для мене, тому радію, що вона цікава й багатьом іншим.

В'ялені помідори розбавлять цей своєрідний хіт-парад солодких страв, адже у моєму цьогорічному топі зібралися майже самі десерти. Рецепт цієї консервації потрапив до мого блогу з другого разу. Торік також в'ялили помідори, я ретельно зафіксувала увесь процес, але так у мене і не дійшли руки до оформлення цього рецепту в блозі. Тож цієї осені треба було виправляти ситуацію. На щастя, урожай помідорів був і цьогоріч. Тож готували ми цю мега-смачну закуску і консервацію вдруге. я знову озброїлася фотоапаратом і ручкою, щоб бодай щось не пропустити. І другий раз вийшов результативнішим, рецепт в'ялених таки з'явився у моєму блозі. Буквально за два дні після публікації рецепт переглянули 2 500 разів. Нині ця кількість зросла до 3474. 

На другому місці - один з порівняно нових публікацій, а саме Сирник "Чорнослив в шоколаді".  Цей рецепт переглянули 4895 разів. І він неймовірно смачний. Сир, чорнослив та шоколад - вибухове тріо.

А лідер мого своєрідного хіт-параду Традиційний сирник з яблуками і маком. його переглянули 11 367 разів! Це щось неймовірне! Він залишив далеко позаду усі популярні і не дуже рецепти. Мені цікаво, який рецепт зможе згодом його перегнати. Насправді, мені не дивно, що саме цей сирник настільки популярний, адже шукаючи схожий рецепт на просторах Інтернету, в кулінарних книжках та маминих записниках, так і не змогла його знайти. Тому вирішила почаклувати і спекти свою варіацію Традиційного сирника. Вийшло дуже смачно.
 
 Ось такі цьогорічні фаворити. Але повернемося до підсумків року. За цей час кількість читачів блогу зросла. Це не може не радувати. Кількість переглядів щодня зростає, люди діляться у соцмережах моїми публікаціями, діляться враженнями від готування тих чи інших страв, присилають світлини. Словом, все розвивається в потрібному руслі.
Крім того, мої рецепти уже потроху виходять з блогу і мандрують іншими просторами. Так кулінарна вар'ятка стала гастроблогером модного і креативного жіночого інтернет-журналу "Хочу.ua". Час від часу на цьому ресурсі з'являються мої рецепти, котрі ви не знайдете в моєму блозі, адже приготовані та описані спеціально для журналу. Тому рекомендую заходити час від часу ще й на цей сайт. Окрім моїх рецептів, там знайдете багато цікавого: інтерв'ю з учасниками реаліті-шоу, людьми, котрі самі створили свій бізнес і розвивають його, поради стилістів, візажистів та інших майстрів краси, новини із зіркового світу тощо. Словом, все-все, що може бути цікавим красивим і стильним дівчаткам.

 А ще цього року я наважилася на цікавий експеримент, почала адаптовувати старовинні рецепти з "Першої практичної української кухні" Ольги Франко 1929 року.  Насправді поки-що відтворила лише декілька рецептів з цієї книжки, проте життя триває, тому тут час від часу з'являтимуться мої варіації на рецепти невістки Франка. Під тегом "Ольга Франко" можете побачити ті страви, котрі я вже приготувала.
Випереджаючи ваші питання, що за страви взяли участь у моїй святковій зйомці і де знайти їхні рецепти. Все детально розповім. Це Маковий сирник, рецепт якого згодом з'явиться у моєму блозі. А ще Гарбузово-шоколадний кекс, його пекла для "Хочу юа". Тож його рецепт також скоро з'явиться на цьому ресурсі. Затишку і тепла світлинам додає мій улюблений напій цієї осені - Какао з маршмеллоу. Його рецепт за цим посиланням -  http://hochu.ua/cat-gastroblog/article-70706-kulinarnyie-istorii-oli-monchuk-kakao-s-marshmellou/. М'ятний варіант цього напою тут - http://olvenkylinar.blogspot.com/2016/11/blog-post_9.html.
Сьогодні я дуже щаслива, адже моєму творчому чадові - 2 роки. Це прекрасний вік. Тож дякую усім читачам мого блогу, які читають, готують, експериментують, діляться враженнями чи просто мовчки гортають рецепти.  Моїм найдорожчим подругам, котрі надихають та вірять у мене. Моєму чоловікові, котрий допомагає творити мені мій кулінарний світ. І моїй матусі, котра привила мені любов до кулінарії і також додає своїх пару копійок до творення мого блогу!
ДЯКУЮ!

7 коментарів:

  1. ООО вітаю тебе з гарним святом! Я якраз зайшла подякувати за смачне гарбузове тірамісу, а тут такі новини:) Що ж бажаю тобі ще більшого натхнення, чемних і вдячних відвідувачів і безліч цікавих, кулінарних еспериментів. Дуже шаную і поважаю твої старання, бо знаю скільки часу йде на пошук, приготування і опис страв, тому щиро радію, що число читачів твого блогу збільшується, це справді успіх на який ти заслуговуєш. З повагою, Соломія:)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Соломійко! В стократ приємно читати ці рядки від тебе,людини, яка не з чуток знає, що таке вести блог і сама творить чудовий, затишнийі смачний світ у всесвітній мережі. Дякую тобі за це! З повагою,Оля).

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаю з датою!!!!! Дуже приємно читати блог особливий і близький по духу, адже в кожному регіоні кухня специфічна. Ваші рецепти, Соломійко, переносять мене до бабусі на кухню з кафельною печею у старенькому будиночку в глухому селі, де всі страви готувалися із власноруч зробленого. Натхнення Вам і наснаги у такій приємній справі. Дякую

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за такі чудові слова, після них хочеться готувати ще і ще)). Натхнення додали багато!

      Видалити
  4. Доброго дня,п.Олю,опублікуйте ,будь-ласка ,рецепт цього крутого тортика))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, так треба виправитися:). Постараюся скоро виправитися і опублікувати його рецепт, то маковий сирник.

      Видалити
    2. Так, так треба виправитися:). Постараюся скоро виправитися і опублікувати його рецепт, то маковий сирник.

      Видалити