середу, 21 грудня 2016 р.

Салат "Новорічний вінок", або Варіації на тему "Капрезе"


До Нового Року залишилося не так багато часу. Лише 10 днів. Це дуже мало, а у мене ще меню не складено, святковий образ не підібрано, в хаті не метено:). Словом, з підготовкою я точно трішки запізнююся. Тому вирішила приготувати салат, який дуже схожий на відомий італійський "Капрезе", лише з авокадо та медово-гірчичною заправкою замість соуса песто. І найголовніша його фішка - форма новорічного вінка - безпрограшний варіант для свята.
Інгредієнти: 1 пучок руколи, 150 г помідорів-чері, 100 г моцарели-чері, 0,5 авокадо, жменя насіння кунжуту. Заправка: 2 ч. л. рідкого меду, 4 ч. л. гірчиці в зернах, 2-3 ст. л. оливкової олії, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав. 
Руколу помити, посушити, викласти на велику плоску тарілку по колу, утворюючи вінок.
Руколу викладаємо лише по краю тарілки, серединку не заповнюємо. Злегка скропити оливковою олією.
Помідори помити, порізати на поливинки. 
Викласти половинки помідорів зрізом донизу на руколу, своєрідними острівками, імітуючи ялинкові прикраси.
Моцарелу також викласти на руколу біля помідорів.
Авокадо почистити, порізати вздовж пластинками, викласти на салат між помідорами та моцарелою..
 Для заправки змішати мед, гірчицю та олію, посолити, додати трав і ретельно вимішати ложечкою. Полити салат.

Останній штрих - посипати наш вінок кунжутом чи іншим насінням, наприклад льону, або ж горішками.
 Ось такий виходить святковий, красивий і корисний салат - здорова альтернатива багатокомпонентним салатам з майонезом. 

 Цей салат - справжня "палочка-виручалочка", адже коли не знаєте що приготувати для Новорічної ночі, довго не мудруйте, а готуйте саме цю страву. Вона надзвичайно проста у приготуванні, втім надзвичайно ефектна. А що ще треба для свята?!
 Смачних свят і здійснення мрій!

Немає коментарів:

Дописати коментар