четвер, 22 грудня 2016 р.

Шоколадно-ванільна панна-котта, або Десерт "День і ніч"


Таки панна-котта мій улюблений десерт. Не втомлюся його готувати у різних варіаціях і ще більше люблю ним смакувати. В цей передсвятковий період хочу запропонувати вашій увазі шоколадно-ванільну панну-котту - дуже ніжну, смачну і контрасну.

Інгредієнти: 500 мл вершків, 100 г цукру, 1 пачка ванільного цукру, 30 г какао, 10 г листового желатину, вода.
Желатин залити холодною водою, залишити набухати. Якщо використовуєте порошковий желатин, його теж потрібно залити водою, в цьому випадку візьміть десь 50-60 мл води, розмішайте та залиште набухати.
В каструлю налити вершки, додати цукор, ванільний цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, час від часу помішуючи. Відкласти з вогню.
 Додати відтиснений желатин, ретельно розмішати. Половину суміші надлити, в решту додати какао, ретельно розмішати. 

Поставити на кілька хвилин на вогонь, щоб какао краще розчинити. Головне - не кип'ятити, бо желатин втратить свої властивості.

Обидві суміші охолодити. Підготувати креманки, склянки чи баночки для десерту.
В баночки надлити один шар панни-коти за бажанням - чорний чи білий.

Поставити панну-коту до холодильника застигати. Далі виливаємо ще один шар, протилежний по кольору до попереднього.  Якщо нижній шар не повністю застигне, то у вас можуть вийти цікаві розводи такі, як і у мене.
Знову поставити до холодильника, десь на 2 години. Ось і все, вишуканий десерт без зайвих часових затрат - готовий.


Неймовірно смачний та красивий десерт. Смак дуже ніжний та гармонійний, шоколадний шар доповнює вершково-ванільний і навпаки. Таке враження, що їж вершкову хмаринку.


 Перед подачею рекомендую витягнути десерт з холодильника хоча б на 30 хвилин. При кімнатній температурі пана-котта набуде більш ніжної структури.


 Впевнена такий десертик добре смакуватиме і пасуватиме до святкового новорічного столу. А якщо ви маєте такі баночки, як у мене:) або ж інші, то його сміливо можна брати з собою на роботу, на пікнік чи ще кудись:).

Немає коментарів:

Дописати коментар