четвер, 8 грудня 2016 р.

Оселедець з апельсинами, або Свято наближається

Оселедець - традиційна страва на Різдво. Це її екзотичний варіант. Яскравий, смачний і незвичний смак - все, що потрібно до свята. 

 Інгредієнти. 500 г філе соленого оселедця, 1 цибуля, 1 апельсин, суцвіття гвоздик, олія. 
Оселедець  промити кілька разів під холодною проточною водою. Якщо оселедець доволі солений, залити холодною водою і залишити на 1-2 години, залежно від солоності риби.
 З оселедця зняти шкірку, порізати невеликими шматками.
Цибулю порізати півкільцями. 

Залити кип'ятком, залишити на 1 хвилину, потім залити холодною водою і викласти на дуршлаг. 

Після такої маніпуляції цибуля стане менш пекучою. Втім наступного разу пропущу цю маніпуляцію, щоб оселедець був ароматнішим. З апельсина зняти шкірку, порізати четвертинками.
На дно банки кинути гвоздику, кілька шматків оселедцю, цибулю, апельсин. 


Повторити в такій ж послідовності, поки не заповниться банка.
Залити олією, закрити кришкою і поставити до холодильника на м4 години, щоб риба промаринувалася.
Ось таким яскравим вийшов у мене оселедець.


 В принципі думала, що з апельсинами оселедець буде ароматнішим, аніж він виявився на практиці. Тому наступного разу не бланшируватиму цибулю, а з апельсина не зніматиму шкірку. Думаю, за такої умови рецепт буде більш вдалим.



 Такий оселедець підійде як до різдвяного столу, так і до новорічного.  А можна не чекати свят і зготувати його в будень без жодних святкових нагод.


Аж не зчулася, як почалася зима і до Нового Року та Різдва залишилося не так багато часу. Здається, що промайнула лише мить і на носі вже не 2016-ий, а 2017 рік. Сподіваюся він буде таким же смачним, як цей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар