середу, 7 грудня 2016 р.

Кавово-ромова панна-котта з апельсиновим желе, або Десерт яскравої зими


Щоб довго не мудрувати, який десерт приготувати на Новий Рік пропоную панну-котту, але не звичайну, а кавово-ромову з апельсиновим желе.

Інгредієнти. 500 мл вершків 120 мл завареної міцної кави, 100 г цукру, 30 мл рому, 15 г листового желатину. Апельсинове желе. 250 мл апельсинового соку, 80 г цукру, 5 г листового желатину.  

Рецепт цього десерту по-справжньому зірковим. Адже його автором є учасниця "Мастер-шеф-6" Наталя Петрик. До речі, саме за неї я вболіваю.
Запарити міцну каву. 

Желатин залити холодною водою, залишити набухати.

Вершки вилити в каструлю, додати каву, цукор та ром. 

Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, час від часу помішуючи. 

Панну-котту забрати з плити, залишити на 3 хвилини, щоби суміш злегка охолола, бо желатин в кип'ятку втрачає свої властивості. В гарячу суміш додати відтиснений желатин, ретельно перемішати. 

Охолодити, розлити по склянках. Поставити в холодильник застигати.

Для апельсинового желе. З апельсинів вичавити сік. Желатин залити холодною водою, залишити набухати. 

Сік перелити в сотейник, додати цукор. 

Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин, час від часу помішуючи. Забрати з вогню, 3-5 хвилин почекати, додати відтиснений желатин, розмішати. 

Охолодити. Вилити желе зверху на панну-котту, знову поставити до холодильника. За кілька годин вже можна насолоджуватися цим десертом.

Панна-котта в такій інтерпретації ідеально підійде для новорічного столу, коли спати протипоказано:), кава точно збадьорить і ви з легкістю дочекаєтесь бою курантів і навіть зможете загадати бажання, котре обов'язково здійсниться в наступному році. Головне, в це щиро вірити.




Смак - неймовірний. Доволі незвичне поєднання кавово-ромового смаку та апельсина робить цей десерт не тривіальним і не схожим на інші. Хто любить класику, може зробити вершкову пану-коту до апельсинового желе, або кавове желе до кавової панни-котти. В цих варіантах смаки будуть більш звичними і передбачуваними.




Новий рік у мене асоціюється з апельсинами та мандаринами. Від цього складно абстрагуватися. Тому у мене на святковому столі точно буде такий десерт.

 Цей десерт неймовірно яскравий, тож він ідеально підійде для святкування Нового Року. 


Яскравої зими!

Немає коментарів:

Дописати коментар