вівторок, 6 грудня 2016 р.

Пиріг "Мохіто", або Спогади про літо


Така вже людська натура: хотіти те, чого немає. Спекотного літа ми частенько нарікаємо на палюче сонце і хочемо прохолоди. А взимку нас дратує холод, тож ми мріємо про сонце і пляж. Пиріг, рецептом, якого хочу з вами поділитися, як на мене, дуже гарно поєднує в собі ці дві пори року. Аромат лайму, м'яти та рому, немов балансують між спекотним літом та святковою зимою. Тож в передноворічний період пиріг "Мохіто" буде більш ніж доречним. І хоча Новий Рік у більшості асоціюється з мандаринами, пропоную зустріти його лаймами:),
Інгредієнти. Тісто. 200 г борошна, 100 г масла, 2 жовтки, 100 г цукру-пудри. Начинка. 4 лайми, 150 г цукру, 2 яйця, 2 білки, 200 мл вершків,  6 гілочок м'яти (40 листочків), 2 ст. л. рому. Для прикраси потрібно ще 50 г цукру. 
М'яке масло викласти в миску, додати цукор-пудру, розтерти до однорідної кремової суміші.


Додати жовтки, знову розтерти.

Додати просіяне борошно і ложкою замісити тісто. 

Тісто, викласти у форму, змащену маслом та посипану борошном, сформувати борти, наколоти виделкою. Я використовувала прямокутну форму, розміром 37 см на 14 см. Думаю, кругла форма, діаметром 25-27 см також підійде. Тісто дуже ніжне, легко рветься, тому розкачаний корж перекладала частинами і вже у формі його зліплювала та розрівнювала. Корж поставити до холодильника на 30-40 хвилин.
    М'яту помити, обсушити, обірвати листя, потрібно 40 штук. Половину порції викласти в чашу блендера додати цукор, подрібнити до однорідності.
 З одного лайма зняти цедру і викласти її до м'ятного цукру.
З усіх чотирьох лаймів вичавити сік.
 В миску вилити сік, додати м'ятний цукор, яйця, ром та вершки, збити до однорідної консистенції..

Охолоджений корж спекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Спечений корж охолодити і вилити на нього начинку. Не лякайтеся, вона буде рідкою, втім під час випікання загусне.
Акуратно ставимо пиріг в духовку, щоби начинка не позатікала за край пирога. Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 30-35 хвилин. Тим часом готуємо м'ятний цукор для прикраси. Цукор з рештою м'яти збити в блендері.
Готовий пиріг посипати цукром. Цукор, що залишиться після декорування пирога просто додайте в улюблений чай. Смакуватиме неймовірно святково. 

Аромат м'яти - неймовірний, так і хочеться на пляж або
ж на святкування Нового року:).


 Хрумке пісочне тісто та ароматний освіжаючий, легкий крем - дуже гармонійне поєднання. Виходить вишуканий десерт, приготування якого не забере багато часу. 


 Як охарактеризувати смак цього пирога? Такий собі коктейль "Мохіто", але в пирозі. Неймовірний смак. Зізнаюся, люблю "Мохіто", особливо влітку, тому цей десерт став для мене відкриттям. Тим паче, що такий пиріг хотіла приготувати вже давно, але щось руки не доходили:).



 Смачної зими!

Немає коментарів:

Дописати коментар