четвер, 22 грудня 2016 р.

Риба по-грецьки

Сьогодні в меню - Риба по-грецьки. Хоча зізнаюся, що цю страву мені хочеться перейменувати, надавши їй іншої національності. Для мене це риба по-польськи, адже знаходила цей рецепт у стількох польських блогах, що тепер ця страва у мене асоціюється не з Грецією, а з Польщею.

Інгредієнти: 1 кг хека (можна філе), 2 великі моркви (400 г), 0,5 великого кореня селери (250-300 г), 2 середні цибулі (200 г), 0,5 склянки води, 5 горошин духмяного перцю, 2-3 лаврових листа, 200 г томатного концентрату чи пасти, сіль, перець, 2 яйця, борошно.
Цибулю порізати кубиками.

Моркву, селеру натерти на крупній тертці.


Цибулю викласти в сковороду з розігрітою олією, тушити 2-3 хвилини. 

Додати моркву та селеру, посолити, додати перець, лавровий лист, долити води і тушити під кришкою 15 хвилин.


Додати томатний концентрат і тушити ще декілька хвилин. 

  Вимкнути овочі, відставити.
Рибу помити, почистити, порізати середнього розміру шматками, посолити, поперчити.

 Можна залишити на 30-60 хв промаринуватися. 

Яйця вбити в мисочку, злегка збити, посолити, поперчити. 

На дошку просіяти борошно. Обваляти рибу в борошні, вмочити в яйця і ще раз обкачати в борошні.

 Смажити на розігрітій олії спочатку на високому вогні з обох сторін, а тоді під кришкою на малому довести до готовності.
Посмажену рибу викласти у гусятницю. 

Зверху викласти овочі. 

Запікати в розігрітій до 170 градусів духовці 15-20 хвилин.



Смакота. Під час запікання риба просочується тушеними овочами і стає неймовірно ніжною, соковитою та смачною. Під час смаження риби можна і не використовувати яйця, а просто обкачати в борошні та посмажити.



В оригінльному рецепті використовується філе хака, втім я його не знайшла, тому вирішила брати цілу рибу. Звичайно, що філе зручніше їсти, бо немає костей, втім і в такому варіанті вийшло доволі непогано, я навіть б сказала дуже добре.



Не випадково вказала тег "Різдво", адже як на мене, ця страва ідеально підійде до Святвечора і допоможе урізноманітнити традиційний пісний стіл. Свято наближається. Юху!

Немає коментарів:

Дописати коментар