Інгредієнти: 1 кг хека (можна філе), 2 великі моркви (400 г), 0,5 великого кореня селери (250-300 г), 2 середні цибулі (200 г), 0,5 склянки води, 5 горошин духмяного перцю, 2-3 лаврових листа, 200 г томатного концентрату чи пасти, сіль, перець, 2 яйця, борошно.

Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
четвер, 22 грудня 2016 р.
Риба по-грецьки
Сьогодні в меню - Риба по-грецьки. Хоча зізнаюся, що цю страву мені хочеться перейменувати, надавши їй іншої національності. Для мене це риба по-польськи, адже знаходила цей рецепт у стількох польських блогах, що тепер ця страва у мене асоціюється не з Грецією, а з Польщею.
Інгредієнти: 1 кг хека (можна філе), 2 великі моркви (400 г), 0,5 великого кореня селери (250-300 г), 2 середні цибулі (200 г), 0,5 склянки води, 5 горошин духмяного перцю, 2-3 лаврових листа, 200 г томатного концентрату чи пасти, сіль, перець, 2 яйця, борошно.
Інгредієнти: 1 кг хека (можна філе), 2 великі моркви (400 г), 0,5 великого кореня селери (250-300 г), 2 середні цибулі (200 г), 0,5 склянки води, 5 горошин духмяного перцю, 2-3 лаврових листа, 200 г томатного концентрату чи пасти, сіль, перець, 2 яйця, борошно.
Цибулю порізати кубиками.
Моркву, селеру натерти на крупній тертці.
Цибулю викласти в сковороду з розігрітою олією, тушити 2-3 хвилини.
Додати моркву та селеру, посолити, додати перець, лавровий лист, долити води і тушити під кришкою 15 хвилин.
Додати томатний концентрат і тушити ще декілька хвилин.
Вимкнути овочі, відставити.
Рибу помити, почистити, порізати середнього розміру шматками, посолити, поперчити.
Можна залишити на 30-60 хв промаринуватися.
Яйця вбити в мисочку, злегка збити, посолити, поперчити.
На дошку просіяти борошно. Обваляти рибу в борошні, вмочити в яйця і ще раз обкачати в борошні.
Смажити на розігрітій олії спочатку на високому вогні з обох сторін, а тоді під кришкою на малому довести до готовності.
Посмажену рибу викласти у гусятницю.
Зверху викласти овочі.
Запікати в розігрітій до 170 градусів духовці 15-20 хвилин.
Смакота. Під час запікання риба просочується тушеними овочами і стає неймовірно ніжною, соковитою та смачною. Під час смаження риби можна і не використовувати яйця, а просто обкачати в борошні та посмажити.
В оригінльному рецепті використовується філе хака, втім я його не знайшла, тому вирішила брати цілу рибу. Звичайно, що філе зручніше їсти, бо немає костей, втім і в такому варіанті вийшло доволі непогано, я навіть б сказала дуже добре.
Не випадково вказала тег "Різдво", адже як на мене, ця страва ідеально підійде до Святвечора і допоможе урізноманітнити традиційний пісний стіл. Свято наближається. Юху!
Схожі рецепти
Курка з броколі та гарбузом
Обожнюю запечені страви. В сезон овочів - те, що треба: корисно, смачно, ...
Крем-зупа з зеленого горошку за рецептом Джеймі Олівера
Одразу розпочну із зізнання - обожнюю крем-супи, а от весною і влітку, ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар