понеділок, 26 грудня 2016 р.

Солене печиво з сиром і розмарином


Печиво буває різним і необов'язково солодким. Тож сьогодні пропоную вашій увазі солоне сирне печиво з розмарином - дуже крухе та смачне. Його можна подавати як закуску до пива чи вина, або просто хрумати ним до чаю чи гарного фільму.
Інгредієнти: 100 г борошна, 100 г твердого сиру, 80 г вершкового масла, 20 г картопляного крохмалю, 1 яйце, 1 гілочка розмарину, сіль.
З гілочки розмарину обірвати листочки, дрібно порізати.
Сир натерти на середній тертці.
Холодне масло порізати дрібним кубиком.
Яйце розділити на білок та жовток.
В миску просіяти борошно, додати крохмаль та дрібку солі, перемішати.
 Додати масло, швиденько перетерти руками з борошном до утворення вологої крихти.

Додати сир та жовток, замісити тісто.

Тісто викласти на посипану борошном поверхню, сформувати з нього три ковбаски однакової товщини.
Замотати кожну ковбаску в харчову плівку, поставити до холодильника на 30 хвилин.
Розвернути ковбаски з плівки, нарізати кусоками товщиною десь 1,5 сантиметри.
Білок злегка збити.
Кожен кусочок злегка приплюснути і викласти на деко вистелене пергаментом.
Кожне печиво змастити білком і посолити. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.


 Надзвичайно крухе печиво, в роті розсипається на тисячі шматків. Дуже смачно. Розмарин додає печиву особливої нотки. Раніше вже пекла сирне печиво, втім з розмарином воно заграло іншими фарбами.


З цих складників виходить лише 1,5 дека печива, тож якщо ви любите закусочну випічку, то сміливо можете подвоювати порцію. Для мене ці солоні тістечка є альтернативою чіпсам чи іншим снекам. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар