понеділок, 1 грудня 2014 р.

Лосось з броколі і гарбузом

Лосось - це звісно делікатес. А ще - це риба, котра, як на мене найкраще смакує взимку, коли холодно і хочеться поживних і яскравих страв. Цей рецепт дуже простий. Крім того, ти готуєш не лише основну страву, а й одразу гарнір до неї. 

Інгредієнти. Лосось - можна як філе, так і тушку, головка броколі, сік з половини лимону, кусок гарбуза, цибуля, 2 ст. л. соєвого соусу, цибуля, сіль, суміш італійських трав. 
Рибу порізати на порційні шматки, натерти сіллю і поставити на годину маринуватися. Броколі поділити на суцвіття. Гарбуз нарізати більшенькими кубиками, натерти їх сіллю, італійськими травами, скропити оливковою олією, вимішати. Цибулю порізати півкільцями. Цю страву можна доповнювати різними овочами до смаку. Наприклад, броколі можна доповнити чи навіть замінити цвітною капустою. Щоправда її перед використанням, потрібно з п'ять хвилин відварити. Також добре тут смакує морква. З нею можна зробити те саме, що й з гарбузом - порізати на більшенькі куски, натерти сіллю та травами, скропити олією. 
Через годину, лосось скроплюємо лимоном. Тут важливо не переборщити з лимонним соком, щоб страва не була кислою. А далі викладаємо рибу на деко, кожен шматок на невеликій відстані один від одного і обкладаємо овочами, спочатку броколі, потім гарбузом, зверху посипаємо цибулею, викладаємо порізаний лимон.

   
  І кладемо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Печемо рибу 20 хвилин. Виймаємо, поливаємо соєвим соусом і ще допікаємо 15-20 хвилин.


От і все - вишукана вечеря готова. Овочі добре доповнюють і збалансовують смак лосося. Це справді дуже просто, корисно, смачно. Крім того, готуючи саме такі страви можна проявити чимало творчості, поекспериментувати з кольорами, смаками, улюбленими овочами.... Словом, меж експериментам немає, як і експромтам. Адже після них, як правило, і народжуються кулінарні шедеври. 

Немає коментарів:

Дописати коментар